ΔΙΑΤΡΟΦΗ

To μυστικό για να είναι πιο γευστικό ένα πρωινό με βρώμη

Photo by Alexandru Acea on Unsplash

Το πλιγούρι βρώμης είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για το πρωινό σας γεύμα, χάρη στα πλούσια θρεπτικά συστατικά που παρέχει για την υγεία.

Παρόλα αυτά πολλοί το βρίσκουν πολύ άγευστο, αρκετά υδαρό ή κολλώδες και όχι άδικα. Αν και εσείς έχετε την ίδια γνώμη, προτού το απορρίψετε εντελώς, δοκιμάστε να αλλάξετε τον τρόπο που το μαγειρεύετε.

Ο λόγος που αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, είναι επειδή πρόκειται για ένα ισχυρό τρόφιμο. Όπως σημειώνει το Good Housekeeping, μισό φλιτζάνι βρώμης περιέχει μόλις 150 θερμίδες, είναι χαμηλό σε λιπαρά και χοληστερόλη και αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ινών, βιταμινών και μετάλλων.

Το πλιγούρι βρώμης έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη με διάφορους τρόπους. Επομένως καλό θα ήταν να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Photo by Deryn Macey on Unsplash

Για να την παρασκευάσετε σωστά, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες της συσκευασίας για ένα νόστιμο, θρεπτικό πρωινό που θα σας ικανοποιήσει και ίσως ακόμη και να περιορίσει την επιθυμία για ένα ζεστό κρουασάν με σοκολάτα.

Αρχικά, σκεφτείτε τον τύπο της βρώμης που χρησιμοποιείτε. Η βρώμη που κόβεται από χάλυβα (ή “ιρλανδική”) είναι πιο πλούσια και πιο θρεπτική από άλλου είδους βρώμης, που μπορεί να προσελκύσει τις γεύσεις σας. Έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και είναι χαμηλή σε γλυκαιμικό δείκτη.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, είναι ότι μαγειρεύετε τη βρώμη στο γάλα, με αποτέλεσμα να προκύπτει μια παχιά κρέμα. Αντί να κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε την ποσότητα νερού που αναγράφεται στη συσκευασία και προσθέστε λίγο κανονικό γάλα ή από αμύγδαλο μόλις μουλιάσει στο νερό, προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι.

Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να την προετοιμάσετε από το βράδυ μέσα σε ένα μπολ για να την έχετε έτοιμη και πιο «δεμένη» το πρωί.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να το δοκιμάσετε, συνδυάστε ίσες ποσότητες βρώμης και γάλακτος σε ένα δοχείο μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους chia, γιαούρτι και μπανάνα. Αφήστε το όλη τη νύχτα και στη συνέχεια προσθέστε φρούτα, ή ξηρούς καρπούς.

Το άλλο λάθος που μπορεί να κάνετε είναι να υποθέσετε ότι το πλιγούρι βρώμης πρέπει πάντα να είναι γλυκό. Καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι υπάρχουν αρκετές αλμυρές επιλογές. Δοκιμάστε να αναμίξετε μαγειρεμένο πλιγούρι βρώμης με αυγά, τυρί, σπανάκι, αβοκάντο, πιπεριές ή άλλα λαχανικά.

Διαβάστε επίσης:

Το μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρουν οι κόκκινες πιπεριές για την υγεία

Τι είναι η δίαιτα yo-yo και πώς επηρεάζει τον οργανισμό;

Πόσο σίγουρο είναι ότι τα φρούτα και λαχανικά βοηθούν στην απώλεια κιλών

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση