ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

15 τρόποι για να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι σε 15 μέρες

Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, δίνει την αφορμή σε πολλούς, να θέσουν νέους στόχους. Ως συνήθως, οι περισσότεροι επικεντρώνονται κυρίως στην αυτοβελτίωση και στην ενδυνάμωση του εαυτού τους.

Στην πραγματικότητα όμως δεν χρειάζεται να είστε ο τύπος που βάζει πάντα στόχους, για να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Ο λόγος είναι επειδή αυτή η τακτική δεν λειτουργεί για όλους. Αυτού του είδους η παρακίνηση για κάποιους αποτυγχάνει, καθώς στην πορεία συναντούν δυσκολίες, που τους κάνουν να απογοητεύονται και να παραιτούνται από τις προσπάθειες τους.  Επομένως το να θέτουμε στόχους δεν αποτελεί πάντα μια συνταγή επιτυχίας, που ωθεί τους πάντες να δουλέψουν παραπάνω με τον εαυτό τους.

Σε περίπτωση που ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μπορείτε να εφαρμόσετε μια διαφορετική μέθοδο, για να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Ο τρόπος είναι απλός- αντί να θέτετε στόχους, προσπαθήστε κάθε μέρα να κάνετε και μια μικρή πράξη, που θα σας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι σημαντικό. Άλλωστε οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά.

Επίσης το να εντάσσετε καθημερινά στη ρουτίνα σας, μια πράξη θα καταφέρετε με τον καιρό να αναπτύξετε μια συνήθεια, με την οποία χωρίς καν να το έχετε προσπαθήσει, θα καταφέρετε να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας και να ενισχύσετε την ενσυναίσθηση σας.

Δείτε παρακάτω 15 πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσα σε 15 μέρες για να γίνετε καλύτεροι!

Ημέρα 1- Συγχωρήστε όσους σας έχουν προσβάλει, ακόμα και αν δεν το έχουν μετανιώσει. Η συγχώρεση είναι μια λυτρωτικη πράξη που σας απελευθερώσει από τα αρνητικά συναισθήματα και θα σας κάνει πιο ανοιχτούς και αισιόδοξους.

Ημέρα 2- Δείξτε ενδιαφέρον για τους άλλους, ακόμα και αν εκείνοι δεν έχουν νοιαστεί για εσάς. Ίσως να αναπτύξετε καλύτερες σχέσεις μαζί τους. Αυτό λειτουργεί εξαιρετικά στο επαγγελματικό σας περιβάλλον.

Ημέρα 3-  Κάντε μια φιλανθρωπική πράξη. Η έννοια της προσφοράς και της βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη, θα σας κάνει να νιώσετε χρήσιμοι.

Ημέρα 4- Χαρίστε τη σειρά σας στο ταμείο του σούπερ μάρκετ σε έναν ηλικιωμένο ή σε μια έγκυο. Η πράξη αυτή θα σας βοηθήσει να νοιάζεστε περισσότερο για τον συνάνθρωπό σας.

Ημέρα 5- Αποχωριστείτε από κάτι που σας είναι χρήσιμο και χαρίστε το σε κάποιον που έχει περισσότερη ανάγκη. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα σκέφτεστε πάντα εγωιστικά.

Ημέρα 6- Να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε γνώμη, αν διαπιστώσετε ότι η γνώμη κάποιου άλλου είναι καλύτερη από τη δική σας.

Ημέρα 7- Κάντε μια δέσμευση προς τον εαυτό σας και μείνετε πιστοί σε αυτή. Για παράδειγμα δεσμευτείτε ότι δεν θα είστε αγενείς προς τους συναδέλφου σας, ακόμα και όταν μερικές φορές αισθάνεσθε ότι αδικείστε.

Ημέρα 8- Επικοινωνήστε με κάποιον που έχει την ανάγκη απλά να σας πει ένα γεια. Είναι ωραίο να δείχνετε την αγάπη σας.

Ημέρα 9- Εμπνεύστε ένα άλλο άτομο να κάνει το ίδιο με εσάς.

Ημέρα 10- Διαλογιστείτε και σκεφτείτε ότι όσες καλές πράξεις κάνετε, το σύμπαν σας τις επιστρέφει πίσω. Προσοχή γιατί το ίδιο ισχύει και με το αντίθετο.

Ημέρα 11- Μην λέτε «ναι» αν σκοπεύετε να πράξετε με «όχι». Δεν χρειάζεται ούτε να καταπιέζετε τον εαυτό σας, ούτε να γίνεστε αφερέγγυοι.

Ημέρα 12- Ξεκινήστε να δίνετε περισσότερη σημασία στα λόγια σας παρά στην εικόνα σας.

Ημέρα 13- Αντί να θυμώνετε με τους φίλους σας αν νιώθετε παραγκωνισμένοι, ρωτήστε τους αν είναι καλά. Μπορεί να μην αδιαφορούν για εσάς αλλά να αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα που ίσως μην το γνωρίζετε.

Ημέρα 14- Αποδεχτείτε οτι η γνώμη σας δεν είναι η πιο ισχυρή από των υπολοίπων. Αφήστε τους να διαφωνήσουν μαζί σας.

Ημέρα 15- Μετριάστε τα λόγια και τις ενέργειες σας και παρατηρήστε πώς μπορούν να έχουν αντίκτυπο στους άλλους.

Διαβάστε επίσης:

To Νορβηγικό μυστικό για να απολαύσετε το χειμώνα με λιγότερο άγχος

Πώς να βοηθήσετε τη μνήμη σας όταν κυριεύεστε από άγχος

10 μόλις λεπτά μασάζ μπορούν να αποτρέψουν από το στρες και το άγχος

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση