ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 πράγματα που κάνουν οι ηγέτες για να οδηγούν την ομάδα τους στην επιτυχία

επιχείρηση
Photo by LinkedIn Sales Navigator on Unsplash

Είτε δραστηριοποιείστε εδώ και δεκαετίες, είτε μπαίνετε σε αυτόν τον ρόλο για πρώτη φορά, η διαχείριση μιας ομάδας είναι σκληρή δουλειά. Απαιτεί εξάσκηση και ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων, όπως επικοινωνία, καθοδήγηση, ανάθεση και συναισθηματική νοημοσύνη. Αυτά άλλωστε είναι τα βασικά γνωρίσματα μίας ηγετικής προσωπικότητας.

Σύμφωνα με τους Deepak Chopra (ιδρυτής του ιδρύματος The Chopra Foundation και Chopra Global , και συνιδρυτής του Jiyo) και Kabir Sehgal (συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις των New York Times, πρώην αντιπρόεδρος της JPMorgan Chase και βετεράνος του Ναυτικού των ΗΠΑ), όπου και οι δύο είναι οι συν-δημιουργοί του Home: Where Everyone Is Welcome , εμπνευσμένοι από Αμερικανούς μετανάστες, υπάρχουν τρία πράγματα, που κάνουν οι μεγάλοι ηγέτες για να οδηγήρουν τις ομάδες τους στην επιτυχία:

Οι συμβουλές είναι οι εξής:

1. Ενθαρρύνετε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Αν και θέλετε η ομάδα σας να εργάζεται σκληρά και να προσθέτει αξία στην εταιρεία, είναι επίσης σημαντικό να προωθήσετε μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικήςζωής.

Πολύ συχνά, οι διευθυντές δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο να ωθήσουν τις ομάδες τους να εκπληρώσουν τις προθεσμίες και τους επιχειρηματικούς στόχους. Αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση και να μην μπορούν να απεμπλοκούν από την εργασία.

Εταιρείες όπως η Apple, η Salesforce και η Nike, έχουν προσθέσει αίθουσες διαλογισμού , για να ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους να κάνουν διαλείμματα. Χρειάζονται ακόμη και λίγα λεπτά για να ηρεμήσουν το πνεύμα τους, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει την υγεία τους και να ενισχύσει το εύρος προσοχής, σύμφωνα με μελέτες .

2. Προγραμματίστε ομαδικές δραστηριότητες 

Οι καλύτερες ομάδες αγκαλιάζουν τη συνεργασία μεταξύ τους, η οποία μπορεί τελικά να ενισχύσει την παραγωγικότητα και την απόδοση. Το πρώτο βήμα για την ενθάρρυνση της συνεργασίας, είναι να κάνετε τα μέλη της ομάδας σας να αισθάνονται άνετα μεταξύ τους. Μπορείτε να το κάνετε με τη δημιουργία μιας κοινής εμπειρίας, όπως ο προγραμματισμός μίας κοινής συνομιλίας, που να μην αφορά επαγγελματικά, αλλά με θέματα της καθημερινότητας τους.

3. Δώστε τους τη δυνατότητα να πετύχουν

Κάθε υπάλληλος θέλει να γνωρίζει ότι αναγνωρίζεται και ότι εκτιμάται η δουλειά του, γιατί έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να πετύχουν. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να συμβεί αυτό είναι η αναγνώριση των δεξιοτήτων τους.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Gallup το 2019 , οι υπάλληλοι που γνωρίζουν τα δυνατά τους είναι πιο παρακινημένοι, αποδίδουν καλύτερα και λιγότερο πιθανό να παραιτηθούν από τη δουλειά. Όταν οι διευθυντές δεν παρατηρούν ή επισημαίνουν τις δυνάμεις των μελών της ομάδας τους, η αποδέσμευση μπορεί να αυξηθεί έως και 45%, σύμφωνα με την έκθεση.

Επομένως, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη δουλειά κάθε μέλους της ομάδας και βοηθήστε τους να εντοπίσουν τις ισχυρότερες δεξιότητες τους. Στη συνέχεια, συζητήστε πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις δεξιότητες για να προσθέσουν αξία στην εταιρεία και να υπερέχουν στην καριέρα τους.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι 4 νέες τάσεις που θα επικρατήσουν στην εργασία

Γιατί προωθούνται επαγγελματικά οι τοξικοί άνθρωποι

4 κορυφαίες επιχειρηματίες που άργησαν να ξεκινήσουν την καριέρα τους

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση