ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 δραστηριότητες που θα σας φτιάξουν τη διάθεση μέσα σε λίγα λεπτά

διάθεση
Photo by Josh Hild on Unsplash

Η διάθεση μας όσο παρατείνεται το lockdown, είναι φυσιολογικό να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο είναι στο χέρι μας να δοκιμάσουμε ορισμένες τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να την αναπτερώσουμε.

Η Άσλει Γουίλανς καθηγήτρια στο Harvard γράφει: «υπάρχουν μικρές στρατηγικές που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε, ανεξάρτητα από τη φάση που βρισκόμαστε και από τους οικονομικούς μας στόχους, οι οποίες δεν απαιτούν πολύ χρόνο ή χρήματα , αλλά μπορούν να βοηθήσουν όλους μας να ζήσουμε πιο χαρούμενα και με λιγότερο άγχος»

Ακολουθούν πέντε δραστηριότητες που προτείνει, για να βελτιώσετε άμεσα τη διάθεση σας:

Οργανώστε τα καθήκοντά σας (5 λεπτά)

Εάν έχετε πέντε ελεύθερα λεπτά μεταξύ των δραστηριοτήτων σας, οργανώστε τις μικρές εργασίες που οφείλετε να ολοκληρώσετε και αρχίστε να τις ελέγχετε. Με τον τρόπο αυτό θα μειώσετε την αναβλητικότητα και θα αποβάλλετε το στρες.

Στείλτε μήνυμα σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο (5 λεπτά)

Μια άλλη επιλογή εάν έχετε λίγα διαθέσιμα λεπτά, είναι να στείλετε μήνυμα σε κάποιον σημαντικό για εσάς που έχετε αρκετή ώρα να μιλήσετε. Έτσι θα καταφέρετε να ζήσετε ξανά μια θετική εμπειρία.

Σκεφτείτε τις επόμενες διακοπές σας (5 λεπτά)

Θα σας κάνει καλό να σκέφτεστε τις διακοπές σας, γιατί με τον τρόπο αυτό απομακρύνετε τις σκέψεις σας από την εργασία που από μόνη της αποτελεί έναν ισχυρό παράγοντα που προκαλεί στρες.

Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που δίνουν προτεραιότητα στο χρόνο είναι πιο ευτυχισμένει από τους εκείνους που δίνουν προτεραιότητα στα χρήματα.

Παρακολουθήστε χαλαρωτικά βίντεο φύσης (έως 10 λεπτά)

Εάν έχετε επιπλέον 10 λεπτά, μπορείτε να παρακολουθήσετε χαλαρωτικά βίντεο στο διαδίκτυο με θέμα τη φύση.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια το 2017, οι άνθρωποι που παρακολούθησαν περιεχόμενο από το “Planet Earth II”, μια σειρά του BBC για την άγρια ζωή, ένιωσαν να αυξάνεται η αίσθηση, της χαράς, της διασκέδασης και της περιέργειας,. Τα βίντεο μείωσαν επίσης τα συναισθήματα κόπωσης, θυμού και άγχους.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο (έως 10 λεπτά)

Επειδή το ημερολόγιο είναι ένας τρόπος να «αποκτήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας», σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ , μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του άγχους, στη μείωση του στρες και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Μπορεί επίσης να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα βοηθώντας σας να δώσετε προτεραιότητα στα προβλήματα, παρέχοντας σαφήνεια σχετικά με τα συναισθήματα που ενεργοποιούνται και εντοπίσετε μερικά από τα αρνητικά σας πρότυπα σκέψης.

Διαβάστε επίσης:

Ένας διαλογισμός 8 λεπτών για την αγάπη και την ευγένεια

Διαλογισμός «σάρωσης» σώματος: Τι είναι και γιατί τον συνιστούν οι ειδικοί

Πώς να αναπτύξετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας σε μια επιχείρηση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση