ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 πράγματα που χρειάζεται να αποφεύγουν οι γυναίκες όταν ξεκινούν μία νέα επιχείρηση

οικονομικά
πηγή: unsplash

Οι γυναίκες σήμερα κατέχουν το 39% των μικρών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, μία αύξηση 45% από το 2007 έως το 2016, σύμφωνα με το SCORE, ένα δίκτυο εθελοντών συμβούλων επιχειρήσεων, που χρηματοδοτείται από το Small Business Administration. Αυτές οι επιχειρήσεις, απασχολούν σχεδόν 9 εκατομμύρια άτομα και αποφέρουν περισσότερα από 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα κάθε χρόνο.

Τα νούμερα αυτά είναι ενθαρρυντικά και σημαίνουν ότι οι γυναίκες έκαναν ένα σημαντικό άλμα στον κλάδο των επιχειρήσεων, παρά τις όλες αντιξοότητες. Η πανδημία ήταν ιδιαίτερα σκληρή στις μικρές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το Small Business Administration των ΗΠΑ και την MetLife, τον Ιούνιο, το 70% ανησυχεί για το αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει μετά τα lockdown και το 58% δήλωσε ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο να κλείσει μόνιμα.

Οι γυναίκες, αν και φαίνεται να τα καταφέρνουν εξίσου καλά με τους άντρες στον χώρο των επιχειρήσεων, δεν παύουν να είναι πάλι ζημιωμένες, καθώς η πανδημία της έπληξε περισσότερο στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα tips για 6 πράγματα που μπορούν να αποφύγουν στη σύσταση μιας νέας επιχείρησης, ώστε να καταφέρουν να την οδηγήσουν πιο εύκολα στην επιτυχία:

Photo by Illumination Marketing on Unsplash

Θυμηθείτε ποιος είναι ο επενδυτής της εταιρείας σας

Για να βεβαιωθείτε ότι αυτή είναι η σωστή επένδυση για σας, μην ξεχνάτε ποτέ ότι εσείς είστε ο επενδυτής του εαυτού σας. Εσείς είστε το άτομο που παίρνει όλες τις μικρές αλλά και μεγάλες αποφάσεις, επομένως μην αφήνετε τίποα στην τύχη του. Ρωτήστε σε έναν σύμβουλο επιχειρήσεων τι πρέπει να συμβεί για να αποδώσει η επένδυση και ρωτήστε τι θα σας κοστίσει.

Μην πνίγεστε σε λεπτομέρειες

Αν προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα τέλεια από την αρχή, τότε να είστε βέβαιοι ότι θα αποτύχετε. Το να στέκεστε σε λεπτομέρειες και όχι στην ουσία της επιχείρησης, δεν θα σας οφελήσει. αυτό που έιναι σημαντικό, είναι η ιδέα, η φιλοσοφία σας, αυτό που παρέχετε. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν περιθώρια λάθους, που θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα και να βελτιώσετε την επιχείρηση σας.

Αποφύγετε να ζητάτε συγνώμη

Φυσικά, πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη στην προσωπική σας ζωή. Όχι όμως και στην επιχείρηση. Οι γυναίκες συνηθίζουν να απολογούνται συχνά, κάτι που δεν κάνει καλό στην εικόνα τους. Ανεξάρτητα από το αν έχετε καθυστερήσει σε μια σύσκεψη ή έχετε παραβλέψει κάτι, αποφύγετε να ζητήσετε συγνώμη από τους υφιστάμενους σας.

Μη δίνετε υπερβολικές εξηγήσεις

Το πώς μιλάτε και παρουσιάζετε τον εαυτό σας έχει σημασία. Ακόμη και τα email μπορούν να στείλουν το σωστό ή το λάθος μήνυμα. Οι γυναίκες γράφουν μεγαλύτερα μηνύματα που πολλές φορές δικαιολογούν επιχειρηματικές αποφάσεις. Αλλά αυτό μπορεί να μετρηθεί ως ανασφάλεια. Αντίθετα, οι άντρες στέλνουν πάντα μικρότερα email.

Μην επενδύετε με φειδώ

Ίσως να φανεί κλισέ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Χρειάζονται λεφτά για να κερδίσετε περισσότερα λεφτά. Επομένως, αν έχετε δουλέψει καλά την ιδέα σας, εάν έχετε οργανώσει το πλάνο σας και έχετε κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις, τότε μην συγκρατείστε οικονομικά. Αν είναι να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα, τότε καντε το σωστά, χωρίς περικοπές σε πράγματα που θα διαπιστώσετε ότι θα χρειαστείτε στην πορεία.

Αποφύγετε το φλετ

Ακόμα και το φλερτ, με τον συνέταιρο ή τον πελάτη, μπορεί να θεωρηθεί ως αίσθημα αδυναμίας, κάτι που σίγουρα δεν ταιριάζει στο προφίλ σας.

 

Διαβάστε επίσης:

6 τρόποι να ακολουθήσετε την καριέρα που πάντα ονειρευόσασταν

Οι άνδρες πιστεύουν ότι η καριέρα της γυναίκας εκτοξεύθηκε στην καραντίνα – Έρευνα αποδεικνύει το αντίθετο

Πώς ο κορονοϊός έπληξε τη καριέρα της εργαζόμενης μητέρας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση