ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ένα καλό βιογραφικό ξεκινά με την προσωπική σας ιστορία-Πώς να τη συντάξετε σωστά

Στην αναζήτηση εργασίας, ένα καλό βιογραφικό, είναι αυτό που μπορεί να σας φέρει πιο κοντά στο να κλείσετε μια συνέντευξη για να διεκδικήσετε τη ζητούμενη ανοιχτή θέση.

Για να είναι όμως πιο “ελκυστικό” και ευανάγνωστο για τον εργοδότη, καλό θα ήταν να ξεκινά με την ιστορία σας. Με τον τρόπο αυτό, συστήνετε τον εαυτό σας και τονίζετε τα πιο δυνατά σας σημεία.

Πολλά βιογραφικά, ενώ περιλαμβάνουν σημαντικές και αξιόλογες πληροφορίες, διατυπώνονται με πολύ αναλυτικό τρόπο, που κουράζει τον αναγνώστη.

Η αφήγηση όμως μιας ιστορίας, είναι κάτι διαφορετικό και πιο έξυπνο, αρκεί να γίνει σωστά. Δείτε παρακάτω τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να συντάξετε τη δική σας προσωπική ιστορία επιτυχίας:

Ξεκινήστε το βιογραφικό λέγοντας ποιοι είστε

Χρησιμοποιήστε τη συνοπτική ενότητα του βιογραφικού σας για να πείτε την ιστορία του ποιοι είστε επαγγελματικά.

Γράψτε τα επιτεύγματα σας

Συνήθως οι υποψήφιοι γράφουν γα το τι συνεπάγονται οι θέσεις τους και όχι για το τι έκαναν πραγματικά. Ένας εργοδότης ομως ενδιαφέρεται κυρίως να μάθει τι έχετε πετύχει στη θέση που είχατε στην προηγούμενη ή προηγούμενες δουλειές σας. Αυτό είναι που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλους υποψήφιους.

Βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας βασίζεται σε επιτεύγματα

Το βιογραφικό σας καλό είναι να βασίζεται κυρίως σε επιτεύγματα, αντί σε καθήκοντα και ευθύνες, διότι διατυπώνονται καλύτερα σε μορφή ιστορίας.

Παραθέστε τα επιτεύγματα στο βιογραφικό σε αντίστροφη σειρά

Ο εργοδότης, έχει να διαβάσει πολλά βιογραφικά μέσα στη μέρα, επομένως εστιάζει σε ορισμένα σημεία-κλειδιά που αν του φανούν ενδιαφέροντα, τότε θα διαβάσει πιο προσεκτικά όλο το βιογραφικό. Επομένως ξεκινήστε με τα πρόσφατα επιτεύγματα και μετά και συνεχίστε με τα παλιότερα.

Να είστε συνοπτικοί

Οι περισσότεροι εργοδότες, προτιμούν ένα βιογραφικό που διαμορφώνεται κυρίως σε κουκκίδες – που δεν προσφέρονται ακριβώς για αφήγηση. Προσπαθήστε να είστε συνοπτικοί για να μην κουράσετε τον αναγώστη. Κρατήστε μόνο την ουσία και προτιμήστε να πείτε λεπτομέρειες αργότερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Διαβάστε επίσης:

Το 65% των γυναικών αντιμετωπίζει εργασιακό burnout εν μέσω πανδημίας

4 ερωτήσεις που δικαιούστε να κάνετε σε μια συνέντευξη εργασίας

Πώς να δημιουργήσετε ένα άψογο βιογραφικό σύμφωνα με την director of talent της Google

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση