ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι single άντρες ένιωσαν περισσότερο μόνοι κατά το lockdown

Photo by Jakob Owens on Unsplash

 

H πρωτόγνωρη εμπειρία του lockdown, επηρέασε σημαντικά την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Τα κατάλοιπα της καραντίνας και της απομόνωσης στο σπίτι, είναι κυρίως η αίσθηση του φόβου, όχι μόνο να βγουν έξω αλλά και για την τροπή που παίρνει η οικονομική κρίση.

Μία νέα μελέτη, εξετάζει μία άλλη παράμετρο, αυτή της μοναξιάς, προσπαθώντας να καταλάβει ποια μερίδα ανθρώπων έχει πληγεί περισσότερο από το συναίσθημα της μοναξιάς και της κακής ψυχικής υγείας.

‘Όπως αποδεικνύεται, οι πιο ευάλωτοι, είναι οι singles και ιδίως οι άντρες σε σχέση με τις γυναίκες, με ποσοστά 45% και 35% αντίστοιχα.

Η έρευνα σε 2.000 ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου, διαπίστωσε επίσης ότι οι άντρες βρέθηκαν περισσότερο αντιμέτωποι με την κακή ψυχολογία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης.

Επίσης αναφέρεται ότι οι τρόποι που ελπίζουμε να καταπολεμήσουμε αυτά τα συναισθήματα μοναξιάς διαφέρουν μεταξύ των φύλων. Οι άνδρες φαίνονται πρόθυμοι να βρεθούν με κάποιον το συντομότερο δυνατό μετά το lockdown και επισπεύδουν να βγουν ραντεβού σε αντίθεση με τις γυναίκες, που μόνο το 8% δήλωσε ότι είχε την ίδια αντίδραση.

Η ειδικός των σχέσεων, Rachael Lloyd, προτρέπει τους άνδρες και όλα τα άτομα να προσέχουν προτού προχωρήσουν σε μια νέα σχέση.

πηγή: unsplash

Συγκεκριμένα αναφέρει στην METRO: «Συνήθως, οι άντρες είναι λιγότερο ανοιχτοί με τα συναισθήματά τους και είναι λιγότερο πιθανό να στηριχθούν στους φίλους και την οικογένεια τους για συναισθηματική υποστήριξη».

«Αλλά, σε αρκετές περιπτώσεις, θέλουν ρομαντική οικειότητα ακόμη περισσότερο από τις γυναίκες, όπως αποδεικνύεται από τη νέα μας έκθεση».

«Ωστόσο, για τον έναν στους πέντε άντρες που είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν νέες σχέσεις, θα σκεφτόμουν προσεκτικά τον τύπο του ατόμου που θέλετε να προσελκύσετε».

«Αν ψάχνετε για μια ευτυχισμένη, μακροχρόνια σχέση, ιδανικά πρέπει να βρείτε κάποιον που να μοιράζεται τις βασικές σας αξίες και έχει υψηλό βαθμό συμβατότητας. Παράλληλα, φροντίστε να επανασυνδεθείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας, έτσι ώστε όταν βρείτε το σωστό άτομο, να έχετε περισσότερη ισορροπία στη σχέση».

«Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντροφικότητα, δεν επιλύει μαγικά τα ψυχικά προβλήματα υγείας. Υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο να αισθάνεστε μοναξιά ενώ βρίσκεστε σε μια σχέση, οπότε είναι σημαντικό να μην σκέφτεστε τη χρονολόγηση ως μια εύκολη θεραπεία για την αντιμετώπιση της μοναξιάς».

Η απομόνωση τους έδωσε αρκετό χρόνο για να σκεφτούν και να προβληματιστούν για τον εαυτό τους. Πάνω από το ένα τέταρτο (29%),  συνειδητοποίησε ότι είναι στην πραγματικότητα πιο ευτυχισμένοι μόνοι τους.

 

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ «μοναξιάς» και «μοναχικότητας»

Ανταπόκριση από την απομόνωση: Πέντε καλλιτέχνες γράφουν για τις ώρες καραντίνας

7+1 τρόποι για να καταπολεμήσετε την κακή διάθεση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση