ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7+1 τρόποι για να καταπολεμήσετε την κακή διάθεση

Photo by x ) on Unsplash

Σχεδόν όλοι μας έχουμε διανύσει μέρες που μας είναι δύσκολο να σηκωθούμε από το κρεβάτι και δεν μοιάζει να κάνουμε τίποτα. Oι συναισθηματικές διακυμάνσεις, μπορούν να συμβούν στον οποιοδήποτε, όταν διανύει μία περίοδο με στρες, ή βιώνει μία δύσκολη περίοδο στη ζωή του. Τα σκαμπανεβάσματα αυτά, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβαίνουν και δεν θα πρέπει να μας ανησυχούν σε μεγάλο βαθμό.
Αντιθέτως, συνιστούν, να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε ώστε να είμαστε σε θέση να αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμα και οι πιο κακές μέρες, μπορεί να μας δίνουν την ευκαιρία να αποκομίσουμε οφέλη.
Δείτε πώς μπορείτε να αναπτύξετε τεχνικές που θα σας βοηθήσουν, σύμφωνα με το Business Insider , και την AnnaMarie Houlis η οποία μίλησε σε θεραπευτές για να συλλέξει συμβουλές για το πώς να χτίσουμε τους μυς της ευτυχίας μας:

1) Φροντίστε τον εαυτό σας καθημερινά: ακολουθήστε μία ρουτίνα γυμναστικής που σας ταιριάζει, διαλογιστείτε με την πρακτική της ευγνωμοσύνης και τοποθετήστε τον εαυτό σας στην κορυφή της λίστας σας φέρνοντας τον στο επίκεντρο της προσοχής σας.

2) Μην διστάσετε να εκφράσετε ελεύθερα τα συναισθήματα σας, όποια και αν είναι αυτά: Θυμός, θλίψη, χαρά, φόβος, όλα είναι μέρος της ζωής και δεν είναι ντροπή να τα βιώνουμε και να τα εκφράζουμε. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να αποδεχτούμε και τον εαυτό μας. Όσοι αποφεύγουν να αναγνωρίσουν αυτό που πραγματικά νιώθουν, τότε στην πορεία θα βρεθούν αντιμέτωποι με αρκετά προβλήματα. Ακόμα και η παραδοχή κάποιου ότι δεν είναι καλά, αποτελεί μία μεγάλη νίκη, γιατί υποδηλώνει θάρρος.

Photo by LOGAN WEAVER on Unsplash

3) Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας – με πρόθεση. Φανταστείτε συνειδητά τον εαυτό σας σε ένα διαφορετικό μέρος που σας φέρνει γαλήνη και ευτυχία και παρακολουθήστε αν αλλάζει η διάθεση σας.

4) Δοκιμάστε να μιλήσετε στον εαυτό σας σαν να ήσασταν μικρό παιδί. Εάν ήσασταν τόσο ευγενικοί με τον εαυτό σας όσο θα ήμασταν σε ένα μικρό παιδί, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι η δική σας αρνητική αυτο-συζήτηση σας φέρνει κάτω.

5) Προσπαθήστε να καταλάβετε την αιτία που κρύβεται πίσω από τα αρνητικά σας συναισθήματα, κάνοντας ερωτήσεις στον εαυτό σας που θα σας οδηγήσουν στην πηγή του προβλήματος. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να το λύσετε μόνοι, είτε με τη βοήθεια ενός ειδικού.

6) Οργανώστε και καθαρίστε το σπίτι. Υπάρχει κάτι για την οργάνωση και την απομάκρυνση της ακαταστασίας, που βοηθά και εξάλειψη της αρνητικότητας.

7) Περιποιηθείτε τον εαυτό σας: Όσο προσπαθείτε να έχετε μία καλή εικόνα, τότε τονίζετε την αυτοπεποίθηση σας. Είναι σημαντικό γιατί με τον τρόπο αυτό έχετε περισσότερο εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε περιόδους με προκλήσεις.

8) Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια. Ορισμένα αρώματα όπως τα εσπεριδοειδή έχουν αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Άλλα, όπως η λεβάντα, μπορούν να ηρεμήσουν τα νεύρα σας.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι κρυφοί συμβολισμοί των παραμυθιών στην ψυχολογία

4 λόγοι για να κάνετε διαλογισμό ακόμα και αν δεν σας αρέσει

Ποιες δικαιολογίες βρίσκει η νέα γενιά για να μη γυμναστεί

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση