ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι millenials είναι η πιο αγχωμένη γενιά-Το στρες έφτασε στα ύψη με την πανδημία

millenials
Photo by Ivan Samkov from Pexels

Η γενιά των millenials, είναι αυτή που στις περισσότερες μελέτες αναφέρει τα υψηλότερα ποσοστά άγχους. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Mindbodygreen , η λέξη κλειδί που πιθανότατα αιτιολογεί το λόγο που συμβαίνει αυτό, είναι η αβεβαιότητα. Η ειδικός Κάρολαϊν Λιφ PhD, μελέτησε διάφορα επίπεδα εγκεφαλικής δραστηριότητας μεταξύ διαφορετικών ηλικιακών ομάδων για να βρει τις αιτίες του άγχους και άλλων ψυχικών ασθενειών. Η ίδια είπε στο thelist.com, ότι οι millennials μπορεί να αρχίσουν να αισθάνονται σε αυτό το σημείο ότι το μέλλον είναι δυσοίωνο, αλλά μπορούν να το δουν και πιο απτό, όμως δεν μπορούν να βρουν το δρόμο τους.

Ουσιαστικά, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996 ξέρουν τι θέλουν, αλλά αγωνίζονται για να φτάσουν εκεί. Το αίσθημα αβεβαιότητας σε συνδυασμό με μια παγκόσμια πανδημία, μπορεί να είναι υπερβολικό για να το χειριστεί ο καθένας μόνος του, έτσι αναφέρουν αισθήματα έντονου άγχους. Έτσι όσο αγωνίζονται να βρουν αυτό που θέλουν από τη ζωή, τα επίπεδα άγχους συνεχίζουν να αυξάνονται.

Photo by freestocks on Unsplash

Οι Millenials είναι δύο φορές πιο ανήσυχοι από τους boomers στα 20 και 30 τους

Τα επίπεδα άγχους σε αυτή τη γενιά είναι συγκλονιστικά. Μια μελέτη αποκαλύπτει ότι το 12% των millennials έχουν λάβει επίσημη διάγνωση άγχους , σε σύγκριση με το 6% των baby boomers κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της ζωής τους. Ο Κάλεβ Ρούντολφ, ένας πολιτιστικός κριτικός σε δήλωση του ανέφερε: “Αυτή η γενιά έχει δει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κατανοούν την κατανομή των πόρων και έχουν δει τους περιορισμούς του πλανήτη. Ο μετασχηματισμός του κόσμου είχε μεγάλη επίδραση στους millenials, κάτι που είναι εμφανές σε κάθε πτυχή της ζωής τους. ”

Αλλά, ίσως το πιο προφανές είναι ότι οι millennials έχουν ζήσει δύο μεγάλες οικονομικές κρίσεις, τα υψηλότερα ποσοστά διαζυγίου μεταξύ των γονιών τους και ένα διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών. Συνολικά, αυτά τα γεγονότα δημιούργησαν αίσθηση αβεβαιότητας, αμφιβολίας και φόβου για το τι θα ισχύσει στο μέλλον.

Σε συνδυασμό με το τρέχον κλίμα, οι millennials, φτάνουν στην εποχή όπου πολλοί ανησυχούν για το μέλλον.

Όσον αφορά τον μετριασμό αυτών των συναισθημάτων, η ψυχολογική υποστήριξη, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο αντίδοτο.

Οι ειδικοί προτείνουν σε όσους ανήκουν σε αυτή τη γενιά, να βρουν χρόνο για να ασχοληθούν με πράγματα που υποστηρίζουν την ψυχική τους υγεία και να αποφεύγουν οτιδήποτε τους προκαλεί άγχος στη ζωή.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να ελαχιστοποιήσουν  τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να βρουν άλλους υγιείς τρόπους αντιμετώπισης του άγχους.

Διαβάστε επίσης:

Το μεγαλύτερο «όπλο» μιας leader: Πώς η πανδημία μπορεί να φέρει την ισότητα των φύλων στα Διοικητικά Συμβούλια

3 tips για να είστε ένας καλός ηγέτης της ομάδας σας από απόσταση

Πώς να οδηγήσετε την ομάδα σας στην επιτυχία χωρίς να κάνετε αρνητικά σχόλια

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση