ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η πανδημία μέσα σε όλα τα αρνητικά κατάφερε να φέρει μια θετική αλλαγή στην ψυχή των ανθρώπων

καλοσύνη
Photo by Artem Maltsev on Unsplash

Η πανδημία εδώ και ένα χρόνο συνεχίζει να κλονίζει την καθημερινότητα μας σε όλες τις της εκφάνσεις. Το άγχος και το στρες κυριαρχούν στην εργασία, τα οικονομικά και στη σκέψη ότι θα αρρωστήσουμε.

Παρά το αρνητικό πρόσημο που χαρακτηρίζει τη νέα μας πραγματικότητα, υπάρχει κάτι που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο.

Μια πρόσφατη έρευνα με τη συμμετοχή 2.000 ατόμων που διεξήγαγε η Travelodge,  μια ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ξενοδοχείων και της φιλοξενίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Ισπανία, διαπίστωσε ότι το ένα τέταρτο του συνολικού αριθμού των συμμετεχόντων, εμπνεύστηκε από την ιστορία του καπετάνιου Τομ Μουρ, ενός 99χρονου βετεράνου ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 33 εκατομμύρια λίρες για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου όταν έτρεξε 100 φορές γύρω από την αυλή του σπιτιού του.

Photo by Just Name from Pexels

Κατά συνέπεια, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ανέφερε ότι γενικά έγιναν πιο ευγενικοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στην πραγματικότητα, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ήταν πολύ πιο φιλικοί στη συμπεριφορά που είχε ο ένας στον άλλον, τον τελευταίο χρόνο που ξέσπασε η πανδημία, ενώ προσπάθησαν περισσότερο να μείνουν σε επαφή με τους αγαπημένους τους και έκαναν περισσότερες δωρεές σε τρόφιμα σε τράπεζες και άλλες μορφές φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Επιπλέον, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν περισσότερο με ξένους και έκαναν πιο συχνές εκπλήξεις με δώρα στους φίλους τους.

Τα ευρήματα έδειξαν επίσης ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων πιστεύει ότι οι τυχαίες πράξεις καλοσύνης είναι μεταδοτικές, με έναν στους τέσσερις ερωτηθέντες να λέει ότι η αξιοθαύμαστη πράξη του καπετάνιου Μουρ, ο οποίος απεβίωσε νωρίτερα αυτό το μήνα, τους ενέπνευσε να είναι πιο καλοί και πιο γενναιόδωροι με τους άλλους.

Διαβάστε επίσης:

Ένας διαλογισμός 8 λεπτών για την αγάπη και την ευγένεια

Διαλογισμός «σάρωσης» σώματος: Τι είναι και γιατί τον συνιστούν οι ειδικοί

Πώς να αναπτύξετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας σε μια επιχείρηση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση