ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μεγάλη Βρετανία: Διπλασιάστηκαν οι πάσχοντες από κατάθλιψη λόγω πανδημίας

Photo by Ross Sneddon on Unsplash

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών (ONS), οι πάσχοντες από κατάθλιψη ενήλικες της Μεγάλης Βρετανίας διπλασιάστηκαν στην πανδημία. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, το 19% των ενηλίκων ανέφεραν κάποια μορφή κατάθλιψης, σε σύγκριση με το 10% κατά τους εννέα προηγούμενους μήνες μέχρι τον Μάρτιο.

Οι περισσότεροι πάσχοντες ανέφεραν ότι ταλαιπωρούνται από άγχος και στρες, με τα δεδομένα αυτά να δημιουργούν ερωτηματικά, σχετικά με τις ευρύτερες υγειονομικές επιπτώσεις αυτής της πανδημίας, καθώς πρόσφατη ανάλυση του ONS έδειξε ότι στη Βρετανία προκάλεσε τη μεγαλύτερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Ενήλικοι που ήταν νέοι, γυναίκες, ανίκανοι να καλύψουν ένα αναπάντεχο έξοδο ή ανάπηροι ήταν πιθανότερο να αναπτύξουν κάποια μορφή κατάθλιψης στη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο Tim Veizart του ONS.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι, ο ένας στους οχτώ ενήλικες, ανέπτυξαν μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ μόνο ο ένας στους 25 είδε κάποια βελτίωση.

Η αύξηση των περιστατικών ενδεχομένως να βλάψει περαιτέρω την οικονομία, η οποία ήδη έχει κλονιστεί σε μεγάλο βαθμό, που λαμβάνει ιστορικές διαστάσεις, εξαιτίας της πανδημίας και του πανεθνικού lockdown τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018 από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το κόστος των προβλημάτων ψυχικής υγείας στη Βρετανία, ανέρχεται σε περίπου το 4% της ετήσιας εθνικής παραγωγής.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η λιγότερο γνωστή αιτία κατάθλιψης;

Το χιούμορ, μας προστατεύει από το άγχος και την κατάθλιψη

Πώς να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη αναζήτησης εργασίας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση