ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη

Photo by Taryn Elliott from Pexels

To καλοκαίρι λόγω του καλού καιρού, του ήλιου και της θάλασσας, λειτουργεί ευεργετικά για την ψυχολογία. Τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με κατάθλιψη, αυτή την περίοδο, μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια τους να την καταπολεμήσουν, συνδυάζοντας με τη θεραπεία τους, τις παρακάτω φυσικές μεθόδους:

Άσκηση: Όπως συχνά αναφέρουμε, τα οφέλη της άσκησης είναι ατελείωτα και μπορούν να βελτιώσουν πάρα πολύ τη σωματική και ψυχική υγεία. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι το περπάτημα 30 λεπτών τρεις φορές την εβδομάδα ήταν πιο αποτελεσματικό από τα συνήθως συνταγογραφούμενα αντικαταθλιπτικά.

Θεραπεία με έντονο φως: Υπάρχει λόγος που τα επίπεδα κατάθλιψης συνδέονται με την εποχή. Ο ήλιος αποτελεί από μόνος του μια ισχυρή δύναμη. Τώρα είναι η ιδανική περίοδος να εκμεταλλευτείτε τις θεραπευτικές του ιδιότητες και να επιδιώκετε καθημερινούς περιπάτους, είτε το πρωί είτε το απόγευμα για να προστατευτείτε παράλληλα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ακόμα και αν βρίσκεστε στο γραφείο ή το σπίτι και δεν επιτρέπου οι συνθήκες να κάνετε μία σύντομη βόλτα, ανοίξτε τα παράθυρα και αφήστε να μπει αρκετό φως στον εσωτερικό χώρο.

Photo by Ann Danilina on Unsplash

Μεσογειακή διατροφή: Δεν είναι μόνο καλό για την υγεία του εντέρου σας, αλλά και για την ψυχολογία σας. Αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρόγραμμα διατροφής με αρκετά φρούτα και λαχανικά, μπορεί επίσης να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία!

Γνωστική Θεραπεία: Η θεραπεία είναι η πιο δαπανηρή και επίπονη ψυχολογικά από τις άλλες μεθόδους, αλλά τα αποτελέσματα της είναι αναμφισβήτητα. Η συζήτηση με κάποιον ειδικό μπορεί να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις προοπτικές σας και να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, είναι πολύ αποτελεσματικά για μερικούς ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη. Πρωτού όμως σας χορηγηθούν από τον αρμόδιο γιατρό, είναι καλό να δοκιμάσετε αυτές τις φυσικές μεθόδους ή ακόμα καλύτερα να τις συνδυάσετε με την τρέχουσα συνταγή σας, καθώς θα μπορούσε επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Και το καλύτερο, πολλά από αυτά είναι ότι θα διαπιστώσετε άμεσα κάποια βελτίωση στη διάθεση σας. Γενικά να θυμάστε ότι το τρίπτυχο ελαφριάς άσκησης, μη επεξεργασμένων τροφίμων και του ήλιου, μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι κρυφοί συμβολισμοί των παραμυθιών στην ψυχολογία

Πώς να καταπολεμήσετε την πλήξη πριν δείτε τα πρώτα σημάδια κατάθλιψης

Πώς να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη αναζήτησης εργασίας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση