ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ποιες φράσεις είναι άγνωστες για τους επιτυχημένους ανθρώπους

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Ο δρόμος προς την επαγγελματική επιτυχία, είναι απαιτητικός, ανηφορικός και απαιτεί σημαντική προσπάθεια και επιμονή στους στόχους. Τα άτομα που έχουν καταφέρει να αγγίξουν την κορυφή, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις δικές τους δυνάμεις έχουν ορσμένα κοινά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά, που ξεχωρίζουν. Εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα εργατικά, γνωρίζουν καλά ότι όποιος επιθυμεί να δει τους κόπους του να ανταμείβονται, θα πρέπει να διαλέξει τον δύσκολο δρόμο, που απαιτεί θυσίες Αυτό σημαίνει ότι απεχθάνονται τις δικαιολογίες και την επίρριψη ευθυνών σε τρίτους. Αναγνωρίζουν ότι τόσο μία νίκη, όσο και μία ήττα ή μία αποτυχία, πηγάζει ξεκάθαρα από τους ίδιους.

Δείτε παρακάτω ποιες φράσεις είναι άγνωστες για εκείνους, ειδικά σε ό,τι αφορά την επαγγελματική τους υπόσταση:

1) Για όλα φταίει η κακιά τύχη

Όσοι πιστεύουν πραγματικά ότι όλα τους πηγαίνουν στραβά και ότι όλοι κατά κάποιο τρόπο συνωμοτούν εναντίον τους, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι μειώνουν κατά πολύ το ενδεχόμενο να αναρριχηθούν επαγγελματικά.
Στην πραγματικότητα αυτό που προκαλείτε στον εαυτό σας, είναι η αρνητική σκέψη και διάθεση, που δεν σας επιτρέπουν να είστε δημιουργικοί και παραγωγικοί. Για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, προσπαθήστε να δείτε μισογεμάτο το ποτήρι αντί για μισοάδειο. Δηλαδή μη μεταφράζετε τις ατομικές σας δυσκολίες σαν αντιξοότητες αλλά σαν δοκιμασίες, που θα σας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς να αντιμετωπίσετε τις επόμενες προκλήσεις.

πηγή: unsplash

2) Δεν φταίω εγώ

Αυτή, ίσως είναι η χειρότερη φράση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην προσπάθεια σας να αναρριχηθείτε επαγγελματικά. Σε κανέναν προϊστάμενο, διευθυντή, ακόμα και συνεργάτη δεν ηχεί σωστά.
Σε όλες τις δουλειές συμβαίνουν λάθη, είτε αυτά είναι μικρά είτε μεγάλα. Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη αν προσπαθήσετε να το καλύψετε, ρίχνοντας αλλού την ευθύνη. Ακόμα και αν όντως δεν είστε εσείς το άτομο που το προκάλεσε, σε αυτή την περίπτωση, θα είστε πολύ πιο χρήσιμος αν δώσετε μία άμεση και αποτελεσματική λύση. Ακόμα και μέσα από αυτή τα διαδικασία, μπορείτε να μάθετε πράγματα και μάλιστα να τα κρατήσετε καλύτερα στη μνήμη σας.

3) Θα προσπαθήσω

Αν έχετε πει ποτέ αυτή τη φράση, τότε το μόνο που έχετε καταφέρει, είναι να έχετε παραδεχτεί εμμέσως, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν προσπαθούσατε αρκετά. Επίσης, είναι σαν υποδηλώνετε για κάποια εργασία ή αρμοδιότητα, ότι δεν είναι σημαντική για εσάς, επομένως θα καταβάλετε προσπάθεια για να την ολοκληρώσετε.
Ακόμα και αν δεν σκέφτεστε έτσι πραγματικά, τότε χρησιμοποιείτε τη λάθος λέξη. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μία παρόμοια κατάσταση, προτιμήστε να πείτε, « Θα βρω έναν τρόπο», «Δεν πρόκειται να το κάνω αλλά προτείνω..». Το ζήτημα είναι να δίνετε λύσεις, ή να τις προτείνετε. Το να δώσετε απλά την υπόσχεση σας ότι θα προσπαθήσετε, το πιο πιθανό είναι να μην το κάνετε. Επομένως αυτό είναι κάτι μη- παραγωγικό αλλά ούτε και χρήσιμο σε κανέναν.

4) Ας περιμένουμε και θα δούμε

Η αναβλητικότητα, είναι ό,τι χειρότερο για την επαγγελματική σας πορεία. Ακόμα και αν γίνεται για λόγους στρατηγικής, σπάνια αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Αντί να περιμένετε να δείτε τι θα συμβεί, προβλέψτε το μέλλον. Αυτό θα είστε σε θέση να το κάνετε μόνο αν είστε καλά ενημερωμένοι πάνω στη δουλειά σας, έχετε κάνει έρευνα ανταγωνισμού και είστε καλοί παρατηρητές. Οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.

5) Δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει

Το να είστε μονίμως αρνητικοί και να απορρίπτετε με το μυαλό σας κάθε ιδέα, πριν καν προσπαθήσετε να σχεδιάσετε ένα πιθανό σενάριο για το πώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, υποδηλώνει ηττοπάθεια. Αυτή η στάση δεν μπορεί να σας βοηθήσει ιδιαίτερα να πετύχετε τους στόχους σας.
Είναι καλό που είστε επιφυλακτικοί και γνωρίζετε ότι για όλα υπάρχει ένα τίμημα, όμως αν πάτε στο άλλο άκρο και δεν πάρετε ένα ρίσκο (με ρεαλιστικό στόχο πάντα), τότε θα δυσκολευτείτε πολύ να κάνετε το επόμενο βήμα προς την επιτυχία.

6) Δεν είναι δίκαιο

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι οι ήρωες της ζωής τους και όχι τα θύματα. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουν καλά πως η ζωή μπορεί να γίνει άδικη αρκετές φορές. Παρόλα αυτά βρίσκουν τρόπους να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες, μένοντας πιστοί στους στόχους τους.
Για να τα καταφέρετε, αν θεωρείτε ότι μεροληπτούν εναντίον σας, μείνετε πιστοί στους κανόνες. Επίσης, σε περίπτωση που αντιληφθείτε ότι υπάρχουν προκαταλήψεις, προσπαθήστε να είστε εσείς η καλύτερη επιλογή, με το να έχετε εργασιακή ηθική.

 

Διαβάστε επίσης;

Είστε ηγέτης ή αφεντικό;

Ποια προκατάληψη ζημιώνει επαγγελματικά τις γυναίκες;

Ποιες μέρες και ώρες είναι κατάλληλες για επαγγελματικά meeting

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις