ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να μετατρέψετε τον ελάχιστο χρόνο σε μια θετική νοοτροπία

σκέψη
Photo by Carlos Lindner on Unsplash

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ότι οι άνθρωποι που υιοθετούν μια πιο θετική νοοτροπία απέναντι στη ζωή, είναι πιο υγιείς τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Αν σκέφτεστε ότι για να καταφέρετε και εσείς να φτάσετε σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί πολύς χρόνος και μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, τότε σκέφτεστε λανθασμένα, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς, η πρόκληση της θετικότητας δεν είναι τόσο δύσκολη τελικά.

Αυτό που χρειάζεστε πραγματικά σε χρόνο, είναι μόλις 10-15 λεπτά την ημέρα, για να την καλλιεργήσετε μέσα σας. Το μυστικό βρίσκεται στην πρακτική του διαλογισμού θετικής σκέψης , όπου θα καταφέρετε να μετατρέψετε αυτό το τέταρτο της ώρας σε πραγματική δύναμη:

Χαλαρώστε καθώς διαλογίζεστε:

Ο διαλογισμός έχει να κάνει με την απελευθέρωση αγχωτικών ή ανησυχητικών σκέψεων. Εάν περάσετε λίγα λεπτά την ημέρα εξασκώντας αυτή την πρακτική, τότε θα αισθάνεστε χαλαροί και ήρεμοι. Με τον τρόπο αυτό, μετατοπίζετε αυτόματα το μυαλό σας σε ένα πιο θετικό μέρος.

Όταν αισθάνεστε πιο χαλαροί, τότε λόγο φύσης σκέφτεστε πιο θετικά με! Ξεκινήστε ορίζοντας στην αρχή ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως 5 ή 10 λεπτά την ημέρα. Μπορείτε να αποφασίσετε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε το πρωί είναι να διαλογίζεστε. Από την άλλη αν δείτε ότι σας είναι πιο βολικό να κάνετε αυτή την πρακτική κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, ή ακριβώς πριν πάτε για ύπνο το βράδυ ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή, τότε να το προτιμήσετε. Δεν έχει τόσο σημασία ο τόπος ή η ώρα, όσο το να αφήσετε συνειδητά τις μη παραγωγικές σκέψεις και συναισθήματα και να χαλαρώσετε.

Εξασκηθείτε στις καθημερινές επιβεβαιώσεις:

Τι είναι οι επιβεβαιώσεις;

Οι επιβεβαιώσεις είναι δηλώσεις που χρησιμοποιούνται σε μια θετική παρούσα ένταση . Για παράδειγμα, «Κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, γίνομαι καλύτερος» είναι μια δημοφιλής επιβεβαίωση που χρησιμοποιείται στο διαλογισμό. Δημιουργήστε τις δικές σας επιβεβαιώσεις και ξεκινήστε τη μέρα σας λέγοντας τες δυνατά. Δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 5 λεπτά για να επαναλάβετε τις επιβεβαιώσεις σας. Ωστόσο, όταν γίνεται με συνέπεια, αυτές οι θετικές επιβεβαιώσεις θα εισχωρήσουν στο υποσυνείδητο σας για να καλλιεργήσουν τη νέα θετική νοοτροπία.

Διαβάστε επίσης:

Ένας διαλογισμός 8 λεπτών για την αγάπη και την ευγένεια

Διαλογισμός «σάρωσης» σώματος: Τι είναι και γιατί τον συνιστούν οι ειδικοί

Πώς να αναπτύξετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας σε μια επιχείρηση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση