ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση από το μηδέν

επιχείρηση
Photo by Anna Sullivan on Unsplash

Το ξεκίνημα μιας επιχείρησης, μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο όσο θα το περιμένατε, όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι ακατόρθωτο. Όπως συμβαίνει σε κάθε είδους εργασία, έτσι και εδώ χρειάζεται καλή οργάνωση και γνώση, ώστε να μπορείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο.

Δείτε πώς να ξεκινήσετε βήμα προς βήμα:

1. Πλατφόρμα

Πώς θα πουλήσετε το προϊόν σας; Μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας ιστοσελίδα ή να δημιουργήσετε ένα κατάστημα eshop; Ορισμένοι βρίσκουν επιτυχία σε πωλήσεις σε πλατφόρμα τρίτων, όπως το Etsy για προϊόντα. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε και να μπορείτε να διαχειρίζεστε την πλατφόρμα με΄σω της οποίας θα πουλάτε τα προϊόντα σας.

2. Δοκιμάστε το προϊόν σας

Εάν πουλάτε ένα προϊόν, είτε το φτιάχνετε εσείς είτε το παραλαμβάνετε από κάποιο προμηθευτή, καλό είναι να το δοκιμάσετε πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι η ποιότητα του είναι ικανοποιητική.

3. Δημιουργήστε μια στρατηγική μάρκετινγκ

Η ύπαρξη μιας σταθερής στρατηγικής μάρκετινγκ είναι εξαιρετικά σημαντική για την επιτυχία της επιχείρησής σας. Δεν μπορείτε να βασιστείτε από στόμα σε στόμα για να κερδίσετε χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας λίστας email και μια στρατηγική μάρκετινγκ email. Η δημιουργία παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα σας βοηθήσει επίσης να αποκτήσετε οργανική επισκεψιμότητα. Οι πληρωμένες διαφημίσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας. Για τον δικό σας ιστότοπο, βεβαιωθείτε ότι κάνετε έρευνα λέξεων-κλειδιών και χρησιμοποιείτε το SEO για να βοηθήσετε τους ανθρώπους να το βρουν.

4. Αναπτύξτε την επωνυμία και τον ιστότοπό σας

Μόλις λάβετε αυτήν την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας ή στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολα στη χρήση από τους πελάτες. Το 38% των ατόμων θα σταματήσουν να αλληλεπιδρούν με έναν ιστότοπο εάν η διάταξη ή το περιεχόμενο δεν είναι ελκυστικό. Επιπλέον, το 75% των αγοραστών δηλώνουν ότι δεν μένουν ευχαριστημένοι από ένα brand εξαιτίας του σχεδιασμού του ιστότοπου. Αφιερώστε λοιπόν το χρόνο πάνω σε αυτό. Η εμπειρία των χρηστών είναι εξαιρετικά σημαντική για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τον πελάτη σας.

5. Θέστε στόχους και κάντε διοικητικό έργο

Η ρύθμιση των στόχων είναι σημαντική για την επιτυχία σας. Θέστε τόσο οικονομικούς όσο και στόχους προϊόντων. Πόσο αναμένετε να κερδίσετε τους πρώτους έξι μήνες; Αναλύστε αυτό και υπολογίστε πόσο θα πρέπει να κάνετε στις πωλήσεις μηνιαίως, εβδομαδιαίως και καθημερινά. Φροντίστε να παρακολουθείτε την πρόοδο, ώστε να μπορείτε να αναλύσετε τι λειτουργεί και τι πρέπει να προσαρμοστεί. Καλό θα ήταν επίσης να θέσετε στόχους για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Πώς μπορείτε να βελτιώσετε; Θέλετε να προσθέσετε προϊόντα στο μέλλον;

6. Ξεκινήστε τώρα

Η έναρξη μιας επιχείρησης είναι τρομακτική, αλλά πολλές φορές τα πράγματα που μας φοβίζουν είναι τα πιο σημαντικά. Κάντε λοιπόν την έρευνά σας και δημιουργήστε το σχέδιό σας, αλλά μην αφήσετε την τελειότητα να εμποδίσει την εκκίνηση.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να αναπτύξετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας σε μια επιχείρηση

Αγορά εργασίας: Οι νέες τάσεις για το 2021 -Τι πρέπει να προσέξετε αν αναζητάτε νέα δουλειά

Πώς να προβλέψετε αν η επιχειρηματική σας ιδέα μπορεί να εξελιχθεί σε επιτυχία

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση