ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Tα 10 πράγματα που δεν λένε ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι

Μερικές φορές σημασία δεν έχει τι λέμε, αλλά τι δεν λέμε. Τα λόγια, χάνουν το νόημα τους όταν είναι περιττά. Οι έξυπνοι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση, ξέρουν πολύ καλά πώς να τα χειρίζονται, αλλά και πότε έρχεται η στιγμή να σιωπάσουν.

Επίσης, υπάρχουν 10 πράγματα, που δεν πρόκειται ποτέ να ξεστομίσουν, γιατί γνωρίζουν ότι χάνουν την αξία τους.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Έτσι γίνεται πάντα

Με τη φράση αυτή δείχνετε παγιωμένοι και την εντύπωση ότι δεν έχετε προσπαθήσει να βελτιώσετε κάποια πράγματα από μόνοι σας. Εάν χρησιμοποιείτε συχνά αυτή τη φράση, θυμηθείτε ότι πάντα υπάρχει σίγουρα ένας καλύτερος τρόπος.

Δεν είναι δικό μου λάθος

Ποτέ δεν είναι καλή ιδέα να κατηγορούμε. Επίσης αυτή η φράση υπονοεί ευθυνοφοβία. Δεν είναι κακό να συμβαίνουν λάθη, αρκεί να τα αναγνωρίζουμε και να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Δεν μπορώ

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν “δεν μπορώ” γιατί πιστεύουν ότι σημαίνει “δεν θέλω”.

Το να λέτε “δεν μπορώ” υποδηλώνει ότι δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε ό, τι χρειάζεται για να ολοκληρώσετε μια δουλειά. Εάν πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε κάτι επειδή πραγματικά δεν έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες, πρέπει να προσφέρετε μια εναλλακτική λύση. Αντί να πείτε τι δεν μπορείτε να κάνετε, πείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Δεν είναι δίκαιο

Όλοι γνωρίζουν ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη. Το να λέτε “δεν είναι δίκαιο” σας κάνει να φαίνεστε ανώριμοι και αφελείς.

Αυτό δεν ανήκει στις αρμοδιότητες μου

Δείχνετε ότι δεν είστε πρόθυμοι να εξυπηρετήσετε ή να διευκολύνετε μια εργασία. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να δεχτείτε την εντολή και αργότερα να κάντε μια συζήτηση με τον εργοδότη σχετικά με το ποιοι είναι οι ρόλοι σας στην εταιρεία.

Θα κάνω μια ηλίθια ερώτηση

Αυτές οι υπερβολικά παθητικές φράσεις διαβρώνουν αμέσως την αξιοπιστία σας.

Ακόμα και αν ακολουθήσετε αυτές τις φράσεις με εξαιρετική ιδέα, προτείνουν ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Θα προσπαθήσω

Ακριβώς όπως οι λέξεις “σκεφτείτε”, “δοκιμάστε”, ακούγεται διστακτική και υποδηλώνει ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να εκτελέσετε μια εργασία.

Αυτό θα διαρκέσει μόνο ένα λεπτό

Το να λέτε ότι κάτι χρειάζεται μόνο ένα λεπτό υπονομεύει τις δεξιότητές σας και δίνει την εντύπωση ότι βιάζεστε. Εκτός αν πρόκειται κυριολεκτικά να ολοκληρώσετε την εργασία σε 60 δευτερόλεπτα, μη διστάσετε να πείτε ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος, αλλά μην το κάνετε να ακούγεται σαν η εργασία να μπορεί να ολοκληρωθεί νωρίτερα από ό, τι χρειάζεται στην πραγματικότητα.

Μισώ αυτή τη δουλειά

Φαίνεται σαν γκρίνια. Κάτι τέτοιο σας επισημαίνει ως αρνητικό άτομο και υποβαθμίζει το ηθικό της ομάδας.

Είναι τεμπέληδες / ανίκανοι / τρελοί

Δεν υπάρχει λόγος να υποτιμούμε τους συναδέλφους μας. Εάν δεν έχετε τη δύναμη να τους βοηθήσετε να βελτιωθούν ή να τους απολύσετε, τότε δεν έχετε τίποτα να κερδίσετε μεταδίδοντας την ανικανότητά τους.

Διαβάστε επίσης;

Οι κρυφοί συμβολισμοί των παραμυθιών στην ψυχολογία

Tι είναι ο διαλογισμός Μάντρα και ποια τα οφέλη του

8 τοξικές συνήθειες που μας στερούν την ευτυχία

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση