ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι ακριβώς σημαίνει η πνευματικότητα σύμφωνα με τους μάστερ του διαλογισμού

διαλογισμός
Φωτογραφία από τον χρήστη Min An στο Pexels

Η πνευματικότητα σας ενθαρρύνει να ζήσετε τη ζωή στο έπακρο και ο διαλογισμός είναι μια πρακτική που σας ωθεί να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε το φάσμα του εσωτερικού σας κόσμου. Σύμφωνα με την παράδοση και τις διδασκαλίες των Ιμαλαΐων, ορίζεται ως ένα ταξίδι προς την εξερεύνηση όλων των ταλέντων, των δεξιοτήτων και των δυνατοτήτων σας.

Έτσι, οι μάστερ του διαλογισμού, προτείνουν τα παρακάτω 3 tips που θα σας βοηθήσουν να την ανακαλύψετε: 

Αλλάξτε την προοπτική σας

Για να συνεχίσετε να εξελίσσεστε και αναπτύσσεστε πνευματικά, καλό θα ήταν να μην έχετε παγιωμένες θέσεις. Όπως ένα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, έτσι θα μπορούσε να είναι διαφορετική και η οπτική σας σχετικά με ένα ζήτημα. Το να αναζητάτε την αλήθεια ερευνώντας όλες τις πτυχές ενός γεγονότος, θα σας βοηθήσει να είστε πιο αντικειμενικοί, συμπονετικοί και ευέλικτοι ακόμα και αν έρθετε αντιμέτωποι με δυσκολίες.

Διαλογισμός για πνευματική ανάπτυξη

Ορισμένες πρακτικές διαλογισμού, αποτελούν ισχυρές τεχνικές που φέρνουν ισορροπία και ανάπτυξη στη ζωή μας. Ο απόλυτος στόχος της πνευματικότητας, είναι να εξελιχθεί το ανθρώπινο πνεύμα. Οι πνευματικές τεχνικές και τα εργαλεία, υπάρχουν μόνο για να μας καθοδηγήσουν στο πώς μπορούμε να κάνουμε τους εαυτούς μας πιο δυνατούς και ισχυρούς.

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Διαλογισμός για εστίαση

Η πνευματικότητα είναι μια επίκληση ενεργειών και είναι μια μέθοδος για την αυτοανακάλυψη, την καινοτομία, την εφεύρεση και τελικά την ελευθερία. Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε ή αξιοποιείτε την πνευματικότητα, εξαρτάται τελικά από τις υπάρχουσες συνθήκες ζωής σας. Μερικοί δυσκολεύονται να επικεντρωθούν σε κάποια συγκεκριμένη πτυχή της ζωής τους.

Η γιόγκα και οι πνευματικές πρακτικές είναι ένας τρόπος για να τους βοηθήσουν να οικοδομήσουν την εστίαση και την απλή σκέψη. Ο λόγος που αυτό είναι σημαντικό, είναι επειδή όταν κάποιος είναι συγκεντρωμένος και έχει καθαρό μυαλό, μπορεί πιο εύκολα να βρει τη σωστή λύση και να σκεφτεί πιο αντικειμενικά, βοηθώντας παράλληλα τον εαυτό του να αποβάλλει το στρες και το άγχος, που είναι δύο παράγοντες οι οποίοι συχνά οδηγούν σε ψυχικές και σωματικές ασθένειες.

Διαβάστε επίσης:

Διαλογισμός για αρχάριους: 7 τρόποι να τον εντάξετε στην καθημερινότητα σας

Ένας διαλογισμός 8 λεπτών για την αγάπη και την ευγένεια

Ποιος τύπος ψυχοθεραπείας μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με κατάθλιψη να είναι πιο αποδοτικά στη δουλειά τους

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση