ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι μπορείτε να κάνετε εάν το lockdown σας οδήγησε να θέλετε να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας

τηλεργασία

Η εμφάνιση της πανδημίας, έφερε πολλές αλλαγές στη ζωή μας, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν σημαντικά και τα επαγγελματικά μας.

Πολλοί βρέθηκαν να εργάζονται εξαντλητικά από το σπίτι, ξεπερνώντας κατά πολύ το 8 ωρο, χωρίς να μπορούν να βρουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να πλήττεται η ήδη επιβαρυμένη από την πανδημία ψυχική τους υγεία.

Αν και εσείς ανήκετε σε  αυτή την ομάδα, βλέπετε ότι οι κόποι και οι προσπάθειες σας δεν αμείβονται ούτε χρηματικά ούτε σε ηθικό επίπεδο, επομένως η επικρατέστερη σκέψη που περνά από το μυαλό σας είναι να εγκαταλείψετε την εργασία σας.

Ίσως ο κορονοϊός αποκάλυψε μια τοξική κουλτούρα στη δουλειά σας, αφήνοντάς σας να αισθάνεστε ηθικά και σωματικά εξαντλημένοι. Στο σημείο αυτό καλό είναι να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνοι.

Περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, σκέφτεται να αποχωρήσει από τη δουλειά του φέτος, σύμφωνα με τον πρώτο ετήσιο Δείκτη Τάσεων Εργασίας της Microsoft . Η έρευνα, η οποία εξέτασε περισσότερα από 30.000 άτομα σε 31 χώρες, διαπίστωσε ότι τεράστιος αριθμός εργαζομένων αγωνίζονται με την «ψηφιακή εξάντληση» και αισθάνονται ότι οι εργοδότες τους δεν έχουν επαφή με τις ανάγκες τους.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε εάν το lockdown σας έκανε να θέλετε να παραιτηθείτε από τη δουλειά σας:

Δείτε αν μπορείτε να κάνετε αλλαγές στην εργασία σας

Είναι πιθανό η δουλειά σας να έχει αλλάξει ως αποτέλεσμα της πανδημίας, αλλά είναι σημαντικό να εντοπίσετε ακριβώς τι είναι διαφορετικό και γιατί δεν σας αρέσει. Εάν είστε ευχαριστημένοι με την εταιρεία συνολικά, ενδέχεται να μπορείτε να κάνετε κάποιες προσαρμογές στην τρέχουσα εργασία σας.

Για παράδειγμα μπορείτε να διαπραγματευτείτε, έναν νέο τρόπο εργασίας όπως διαφορετικές ώρες, μια αύξηση μισθού ή ζητώντας νέες ευκαιρίες για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας.

Να είστε προσεκτικοί με συναισθηματικά κίνητρα

Βεβαιωθείτε προτού παραιτηθείτε αν όντως δεν είστε ευχαριστημένοι με την ίδια τη δουλειά ή αν η πανδημία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία σας, κάνοντας να τα βλέπετε όλα μάταια.

Κάντε αλλαγές εκτός εργασίας

Δυστυχώς, η διακοπή της εργασίας σας δεν είναι πάντα μια επιλογή. Ωστόσο, είναι δυνατόν να βελτιώσετε την κατάσταση σας αλλάζοντας άλλους παράγοντες. Η κατάρτιση μερικής εκπαίδευσης παράλληλα με τη δουλειά σας ίσως είναι σκληρή και χρονοβόρα, αλλά μπορεί να είναι μια σημαντική ώθηση για να μάθετε μια νέα δεξιότητα και να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα PwC: Η πανδημία του κορονοϊού έπληξε τις γυναικείες κατακτήσεις στην εργασία παγκοσμίως

5 τρόποι για να παραμένετε συγκεντρωμένοι σε περιόδους κόπωσης

Πώς ζούνε οι Έλληνες εδώ και ένα χρόνο με την πανδημία;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση