ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι χρειάζεται να έχετε κάνει μέχρι την ηλικία των 30

Photo by Kevin Delgado on Unsplash

Η ζωή ξεκινά μετά τα 30. Τότε, όταν τελικά είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι και έχουμε μια αίσθηση ανεξαρτησίας, κατανοώντας καλύτερα τις φιλοδοξίες και τα θέλω μας. Ωστόσο, για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα και να επιτύχετε σε όλους τους τομείς της ζωής, αξίζει να έχετε βρει κάποια πράγματα μέχρι τότε.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

 Δουλειά που να σας αρέσει

Όλοι έχουμε πειραματιστεί με την αλλαγή διάφορων εργασιών, μισθών και επαγγελμάτων. Αλλά μέχρι την ηλικία των 30 ετών, είναι πολύ σημαντικό να βρείτε τη δουλειά που θα σας ικανοποιεί για να προσπαθήσετε να αναπτυχθείτε περισσότερο μέσα σε αυτή.

Μάθετε να μαγειρεύετε το αγαπημένο σας πιάτο

Είτε σας αρέσει το μαγείρεμα είτε όχι, θα ήταν καλό για εσάς να έχετε ένα πιάτο που θα μαγειρέψετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Πειραματιστείτε και μην φοβάστε την αποτυχία. Έχοντας ένα πιάτο με τη δική σας υπογραφής θα σας δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν θα έχετε σημαντικούς επισκέπτες στο σπίτι σας.

 Καταλάβετε ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι

Όταν ήμαστε πιο νέοι, ήμαστε πιο ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και πιστεύαμε ότι είναι όλοι φίλοι μας. Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό, διαπιστώσαμε ότι πολλοί από αυτούς εξαφανίστηκαν. Ήρθε η στιγμή, να εκτιμήστε τους ανθρώπους που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και νιώθετε ότι μπορείτε να τους εμπιστευτείτε απόλυτα.

Photo by cottonbro from Pexels

 Σταματήστε να λέτε σε όλους τις λεπτομέρειες της προσωπικής σας ζωής

Λάβετε υπόψη ότι εάν θέλετε να διατηρήσετε τις σχέσεις σας δυνατές, δεν πρέπει να πείτε σε όλους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζετε με το σύντροφό σας. Εάν θέλετε να το κάνετε και θέλετε να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας με κάποιον, επισκεφθείτε έναν ψυχοθεραπευτή. Είναι ο μόνος που μπορεί ουσιαστικά να σας βοηθήσει στο πρόβλημα σας. Όλα τα υπόλοιπα σας εκθέτουν.

 Θέστε σωστά τις προτεραιότητες σας

Βιαζόμαστε πάντα στη ζωή, προσπαθώντας να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Αλλά μετά από λίγο, καταλαβαίνουμε ότι εστιάζουμε σε μικρά πράγματα και παραμελούμε σημαντικά. Για το λόγο αυτό φροντίστε να ξεκαθαρίσετε τι είναι πιο σημαντικό για τη ζωή σας και τι μπορεί να περιμένει.

Βρείτε χρήματα και χρόνο για διακοπές

Η έλλειψη ανάπαυσης οδηγεί σε ηθική και σωματική εξάντληση και μειώνει το συνολικό επίπεδο απόδοσης σας. Γι ‘αυτό είναι καλύτερο να ξοδεύετε χρήματα για διακοπές παρά για κάποια υλικά αγαθά που δεν έχετε τόσο ανάγκη.

Φύγετε από το σπίτι των γονιών σας

Είναι πολύ βολικό να ζείτε με τους γονείς σας – το σπίτι σας είναι πάντα καθαρό και πάντα υπάρχει φαγητό έτοιμο να το απολαύσετε. Ωστόσο, αργά ή γρήγορα, πρέπει να λάβετε την απόφαση να αυτονομηθείτε. Θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς είναι πραγματικά να είστε υπεύθυνοι του εαυτού σας.

Βρείτε το στυλ σας

Ένας ενήλικας οφείλει να έχει το δικό του προσωπικό στυλ. Έχοντας βρει το προσωπικό σας στυλ, θα ξεχάσετε το αιώνιο πρόβλημα της επιλογής των ρούχων που θα φορέσετε.

Λάβετε υπόψη ότι είναι η εμφάνισή σας που κάνει την πρώτη εντύπωση για εσάς και γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε άνετα σε αυτό.

Διαβάστε την κλασική λογοτεχνία

Μαθαίνουμε κλασική λογοτεχνία στο σχολείο, αλλά λόγω της μικρής μας ηλικίας, δεν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε το πραγματικό βάθος αυτών των ιστοριών. Διαβάζοντας ξανά κάποια κλασικά έργα, θα αντιληφθείτε διαφορετικά – θα παρατηρήσετε περισσότερες λεπτομέρειες, κρυφούς συμβολισμούς, ακόμη και συνδέσεις με τον σημερινό κόσμο. Επιπλέον, είναι μία καλή ευκαιρία να εμπλουτίσετε το λόγο σας.

Γυμναστείτε

Ο συνολικός μυϊκός τόνος μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και ο μεταβολισμός επιβραδύνεται. Για να μην αντιμετωπίσετε αργότερα προβλήματα υγείας, είναι καλό να γυμνάζεστε τακτικά για να παραμένετε σε φόρμα και δραστήριοι στην ηλικία των 50 και άνω.

 

Διαβάστε επίσης:

Με ποιες τεχνικές θα καταλάβετε αν σας λένε ψέματα σε μία συνέντευξη;

5 ψέματα που μας λέει το μυαλό και εμείς τα πιστεύουμε

Μην αποχωρήσετε από μία συνέντευξη αν δεν κάνετε πρώτα 4 βασικές ερωτήσεις

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση