ΥΓΕΙΑ

3 ασκήσεις γιόγκα asanas για να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις λειτουργίες του θυρεοειδούς και να ενισχύσετε το μεταβολισμό

γιογκα
Photo by Zen Bear Yoga on Unsplash

Η πρακτική της γιόγκα είναι γνωστό ότι προσφέρει πολλά οφέλη για το σώμα και το πνεύμα. Οι ασκήσεις επικεντρώνονται στις αναπνοές, τη συγκέντρωση και την ισορροπία, βοηθώντας στη μυϊκή ενδυνάμωση και την ενίσχυση της φυσική ανοσίας. Επιπλέον, μας βοηθά να διαχειριζόμαστε καλύτερα το άγχος.

Επίσης έχει διαπιστωθεί, ότι υπάρχουν τρεις ασκήσεις οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τις λειτουργείες του θυρεοειδούς και να επιταχύνουν τον μεταβολισμό.

Η πάθηση του θυρεοειδούς είναι πολύ συχνή στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο

Ο θυρεοειδής αδένας απελευθερώνει ορμόνες που ρυθμίζουν το μεταβολισμό στο σώμα μας. Ο υποθυρεοειδισμός συμβαίνει, όταν οι θυρεοειδείς αδένες μας δεν παράγουν ορμόνες στις ποσότητες που απαιτούνται από το σώμα.

Με απλά λόγια, έχουμε επιβραδυνόμενες μεταβολικές διεργασίες στο σώμα ή έναν ανενεργό θυρεοειδή αδένα. Γενικά, ο υποθυρεοειδισμός χαρακτηρίζεται από ξαφνική αύξηση βάρους, μυϊκή αδυναμία, πρησμένα πρόσωπα και ασυνήθιστη κίνηση του εντέρου με τη μορφή δυσκοιλιότητας.

Ο μη ελεγχόμενος ή μη θεραπευμένος υποθυρεοειδισμός οδηγεί σε θέματα υπογονιμότητας και εμμηνόπαυσης σε γυναίκες, καρδιακές παθήσεις και ψυχική παρακμή. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι προκαλεί γενετικές ανωμαλίες και στα αγέννητα παιδιά.

Αιτίες

Οι αιτίες που οδηγούν συνήθως σε υποθυρεοειδισμό είναι οι κακές επιλογές στον τρόπο ζωής όπως ο ανεπαρκής ύπνος, η ελάχιστη κατανάλωση νερού και μια διατροφή που δεν ικανοποιεί όλες τις διατροφικές απαιτήσεις του σώματος. Ωστόσο, μια από τις πιο εμφανείς αιτίες είναι η έλλειψη σωματικής άσκησης.

Λύση

Η λήψη ενός χαπιού είναι μια εύκολη και βολική επιλογή. Ωστόσο, παρέχει μόνο προσωρινή ανακούφιση σε ένα ζήτημα που χρειάζεται κατάλληλη προσοχή και φροντίδα, καθώς ο υποθυρεοειδισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί από την αρχή του προβλήματος, στον θυρεοειδή αδένα.

Ο θυρεοειδής μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικές στάσεις γιόγκα. Δείτε ποιες είναι κατάλληλε για να ν πραγματοποιούνται παράλληλα με την ιατρική θεραπεία

Photo by bruce mars on Unsplash

1. Veerabhadrasana- Στάση του πολεμιστή 

Ξεκινήστε με στάση σκύλου προς τα κάτω. Φέρτε το δεξί πόδι ανάμεσα στις παλάμες έτσι ώστε το γόνατο και ο αστράγαλος να είναι σε μία γραμμή. Τοποθετήστε την αριστερή πτέρνα στο πάτωμα και σηκώστε και τα δύο χέρια προς τα πάνω και περιστρέψτε τη λεκάνη προς την αριστερή πλευρά. Το πάνω μέρος του σώματος πρέπει να βλέπει προς τα δεξιά, τα χέρια είναι απλωμένα προς τα πλάγια και το βλέμμα κοιτάζει τα δάχτυλα στο δεξί χέρι. Επαναλάβετε το ίδιο με το αριστερό πόδι.

2. Setuasana- Στάση γέφυρα

Ξεκινήστε καθιστοί με τα πόδια σας εκτεταμένα προς τα εμπρός – τοποθετήστε τα χέρια πίσω σας με τις παλάμες στο πάτωμα, τα δάχτυλα στραμμένα προς τα εμπρός, σηκώστε τα πόδια και τη λεκάνη από το πάτωμα, τα πόδια πρέπει να είναι ευθεία – σηκώστε το άνω σώμα από το πάτωμα – τα πόδια πρέπει να ακουμπούν κάτω, οι αγκώνες πρέπει να είναι ίσια προς την πλάτη σας και να γέρνουν το λαιμό σας πίσω.

3. Naukasana- Στάση βάρκας

Ξεκινήστε ξαπλωμένοι ανάσκελα. Σηκώστε το πάνω μέρος του σώματος σας από το πάτωμα σε γωνία 45 μοιρών – ισορροπήστε το βάρος σώματος στους γοφούς και σηκώστε τα πόδια σε γωνία 45 μοιρών – κρατήστε τα πόδια ευθεία στο επίπεδο των ματιών.

Διαβάστε επίσης:

Γιόγκα vs Zumba: Ποιο από το δύο είδη γυμναστικής βοηθά περισσότερο στην καύση του λίπους;

Πώς θα μπορέσει η γιόγκα να σας κάνει «ένα» με τη φύση

H γιόγκα βοηθά στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση