ΥΓΕΙΑ

4 εύκολες ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς

Photo by Katherine Hood on Unsplash

Το τοπικό πάχος στην κοιλιά, δεν αφορά μόνο τα υπέρβαρα άτομα, αλλά και όσα έχουν φυσιολογικό βάρος, αφού είναι ένα αντικειμενικά δύσκολο σημείο στο οποίο αποθηκεύεται ένα μεγάλο μέρος του λίπους.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί. Το νούμερο ένα στοιχείο που επηρεάζει στο μεγαλύτερο βαθμό το αποτέλεσμα είναι η διατροφή. Μόνο αν ζητήσετε τη βοήθεια ενός διατροφολόγου, θα καταφέρετε να δείτε αποτελέσματα.

Αν όμως επιθυμείτε να φτάσετε πιο γρήγορα στον στόχο σας και να έχετε μια πιο έντονη διαφορά, τότε καλό θα ήταν να ακολουθείτε καθημερινά μια ρουτίνα γυμναστικής που περιλαμβάνει 5 ασκήσεις που βοηθούν στην καύση του λίπους της κοιλιάς.

 

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

Κοιλιακοί

Είναι ίσως η πιο γνωστή άσκηση που εφαρμόζεται σε όλα τα είδη γυμναστικής. Ξαπλώστε στο πάτωμα με τα γόνατα λυγισμένα και κρατήστε τα χέρια σας στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Προσπαθήστε να σηκώσετε το πάνω μέρος του σώματος σας από το πάτωμα για να βρεθείτε σε θέση καθιστή αντλώντας δύναμη από το κέντρο της κοιλιάς. Αυτό θα ενισχύσει τους κοιλιακούς μυς σας και θα σας βοηθήσει να χτίσετε δύναμη. Επαναλάβετε 5 σετ των 20 επαναλήψεων. Θυμηθείτε να κάνετε αργά τις κινήσεις και όχι γρήγορα.

Σανίδα

Η άσκηση της σανίδας, τονώνει τους μύες και ενεργοποιεί σημαντικά τον μεταβολισμό. Ξαπλώστε στο χαλί με το κεφάλι σας προς το έδαφος και ισορροπήστε το βάρος σας στους αντιβραχίονες σας. Κρατήστε τους αγκώνες λυγισμένους και διατηρήστε αυτήν τη θέση για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα. Προσπαθήστε να μη σηκώνετε προς τα πάνω τη μέση.

Προβολές

Σταθείτε ίσια και στη συνέχεια λυγίστε τα γόνατά σας και κατεβείτε στο πάτωμα ξεκινώντας με τα χέρια σας. Σπρώξτε τα πόδια σας πίσω για να μπείτε στη θέση σανίδας. Πηδήξτε προς τα πάνω και σταθείτε ευθεία με το χέρι σας ψημένο πάνω από το κεφάλι σας και επαναλάβετε.

Κάτω κοιλιακοί

Ξαπλώστε στο πάτωμα και βάλτε μια μπάλα ανάμεσα στα πόδια. Τα χέρια είναι παράλληλα στους ώμους και ακουμπούν στο πάτωμα. Σηκώστε τα πόδια σε ορθή γωνία με τη λεκάνη χωρίς να σας πέσει η μπάλα και κατεβάστε τα προς τα κάτω αργά.

Κάντε 2 σετ 10 επαναλήψεων. Στο πρώτο κατεβάστε τα πόδια στο πάτωμα σε ένα χρόνο. Στο δεύτερο μετρήστε δύο χρόνους για να κατεβείτε.

Η άσκηση θα τονώσει τους κάτω κοιλιακούς σας.

Διαβάστε επίσης:

Το αντίσωμα – όπλο στα χέρια των γιατρών ενάντια στον κορονοϊό

Tι μπορεί να προσφέρει στην υγεία η aerial yoga;

Τα απρόσμενα πλεονεκτήματα που έχει το 20λεπτο περπάτημα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση