ΥΓΕΙΑ

4 μύθοι για το δέρμα και την ηλικία που έχουν καταρριφθεί

Photo by cottonbro from Pexels

Ορισμένες γυναίκες, δείχνουν μεγαλύτερες από την πραγματική τους ηλικία, ενώ άλλες μικρότερες. Αν πιστεύετε ότι όλες επισκέπτονται τον πλαστικό τους, τότε σκεφτείτε ότι η θεωρία αυτή ίσχυε από πάντα. Άλλωστε λέγονται τόσα γύρω από τη γήρανση του δέρματος, που είναι σχεδόν απίθανο να διαχωρίσει κανείς τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Λέγεται ότι χρειάζεται άφθονη κατανάλωση νερού, πολύ γυμναστική, εξεζητημένα προϊόντα, όμως η όψη της συνδέεται άμεσα με την υγεία και τη βιολογία.

Η Mandy Epley από τη Νέα Ορλεάνη και ειδικός στην κοσμητολογία, καταρρίπτει μέσω του «newbeauty», 5 βασικούς μύθους, που αφορούν την υγεία της επιδερμίδας σε σχέση με την ηλικία.

Δείτε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί:

Η ηλικία του δέρματος καθορίζεται από τη γενετική

Σωστό. Τα γονίδια διαδραματίζουν ρόλο σε όλα – συμπεριλαμβανομένου του πώς μεγαλώνει κανείς – αλλά αυτό είναι μόνο μέρος της ιστορίας. Παρόλα αυτά, ακόμα και όσοι τυχαίνει να έχουν «καλά» γονίδια, πρέπει να προσέχουν για την υγεία του δέρματος τους. Σε περίπτωση που έχετε αρκετές ελιές, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον δερματολόγο για να κάνετε τη χαρτογράφηση τους.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε αντηλιακό όταν έχει συννεφιά

Λάθος. Ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, το 80% των υπεριωδών ακτινοβολιών, καταφέρνει να περάσει μέσα από σύννεφα και μπορεί να είναι πολύ βλαβερό για την υγεία του δέρματος, ειδικά για όσους έχουν ευαίσθητες επιδερμίδες.

Η αερόβια άσκηση εγγυάται νεανική όψη

Κάθε είδος γυμναστικής, είναι καλό για την υγεία, όμως για όσους πιστεύουν ότι αυτό είναι το ελιξίριο της νεότητας, μάλλον κάνουν λάθος. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο. Επομένως, δεν είναι ένας, αλλά πολλοί περισσότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την όψη του.

Χρειάζεται και οι μύες του σώματος να παραμένουν όσο πιο δραστήριοι γίνεται, αλλά και η ψυχική υγεία όπως και οι κακές συνήθειες μπορούν να το επηρεάσουν, αφού αφορούν την υγεία γενικά.

Τα ακριβά προϊόντα για την επιδερμίδα, είναι τα καλύτερα

Λάθος. Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, όταν αγοράζετε προϊόντα περιποίησης του δέρματος, αυτό που είναι πιο ακριβό δεν είναι πάντα το πιο αποτελεσματικό. Σημασία έχει η σύνθεση και η συγκέντρωση των δραστικών συστατικών, όχι η τιμή.

Επίσης το δέρμα όλων είναι διαφορετικό. πρέπει πραγματικά να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

 

Διαβάστε επίσης:

8 τρόποι για να πετύχετε την ενδυνάμωση στα γόνατα

Τα 5 μυστικά της μακροζωίας – Οι συμβουλές ενός 80χρονου γιατρού

Tι μπορεί να προσφέρει στην υγεία η aerial yoga;

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση