ΥΓΕΙΑ

6 λάθη στη γυμναστική που σας εμποδίζουν να χάσετε βάρος

γυμναστική
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Πίσω από έναν γερό οργανισμό, βρίσκεται πάντα η γυμναστική. Τα άτομα που ασκούνται σε οποιοδήποτε είδος της, αναπτύσσουν με τον καιρό ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, και μύες, έχουν μεγαλύτερη ευλυγισία, αλλά και πιο γρήγορο μεταβολισμό, που τους βοηθά να καίνε περισσότερες θερμίδες.

Σε περίπτωση που έχετε στόχο εκτός από την ευεξία και την απώλεια βάρους μέσω της γυμναστικής, καλό θα ήταν να δείτε μερικά λάθη που μπορείτε να αποφύγετε, ώστε να καταφέρετε να δείτε πιο άμεσα τα αποτελέσματα της προσπάθειας σας.

Δείτε παρακάτω τα λάθη που κάνουμε σε μία προπόνηση και μας εμποδίζουν να χάσουμε βάρος:

Παράβλεψη της προθέρμανσης

Είναι απαραίτητο να κάνετε προθέρμανση πριν από μια προπόνηση, καθώς βοηθά στην προετοιμασία των μυών, της καρδιάς και των πνευμόνων σας για σωματική δραστηριότητα και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών. Η παράλειψη προθέρμανσης σημαίνει ότι αφήνετε τον εαυτό σας ευάλωτο σε μυϊκούς τραυματισμούς και άλλα προβλήματα υγείας.

Μιλάτε στο τηλέφωνο ενώ γυμνάζεστε

Το να μιλάτε στο τηλέφωνο ή να το κοιτάτε, μπορεί να επηρεάσει την εστίασή σας και την αποτελεσματικότητα της προπόνησής σας.

Πολλές εναλλαγές στα είδη γυμναστικής

Μπορεί να είναι δελεαστικό να δοκιμάζετε μια νέα προπόνηση κάθε τόσο, αλλά η τόσο συχνή αλλαγή δεν είναι η καλύτερη τεχνική εάν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από κάποια επιπλέον κιλά.

Σύμφωνα με ειδικούς, ένας συνδυασμός αερόβιας και δυναμικής άσκησης είναι ο καλύτερος για μια αποτελεσματική απώλεια βάρους.

Δεν προγραμματίζετε ημέρες ανάπαυσης και ανάκτησης δυνάμεων

Η υπερβολική προπόνηση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε εξαντλημένοι και να γίνετε επιρρεπείς σε εξάνθημα και τραυματισμούς. Είναι απαραίτητο να αφήσετε το σώμα σας να ξεκουραστεί και κυρίως να δώσετε χρόνο στους μύες να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

Δεν πίνετε πολλά υγρά και κυρίως νερό

Όταν ασκείστε, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται και οδηγεί σε ένταση. Η κατανάλωση αρκετών υγρών μπορεί να ανακουφίσει από αυτή και να ενισχύσει τη συνολική σας απόδοση. Για το λόγο αυτό, πίνετε άφθονο νερό μετά την προπόνηση και προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τρόφιμα που να το περιέχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Ίσως σκέφτεστε τι σχέση έχει ο ύπνος με την προπόνησή σας. Και όμως, όταν δεν κοιμάστε επαρκώς τη μέρα, κάνετε ακόμα πιο δύσκολο τον στόχο να χάσετε κιλά. Είναι απαραίτητο να κοιμηθείτε 6-8 ώρες για να επιτρέψετε στους μυς να ανακάμψουν. Θα βοηθήσει επίσης σε άλλες πτυχές της υγείας, όπως η γνωστική λειτουργία, η βελτίωση της διάθεσης, κ.ά.

 

Διαβάστε επίσης:

8 βραδινές συνήθειες που δεν σας επιτρέπουν να χάσετε τα περιττά κιλά

5 Tips για να αποφύγετε τα περιττά κιλά για όσο μένετε σπίτι

4 λάθη στη διατροφή που δεν σας επιτρέπουν να χάσετε βάρος

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση