ΥΓΕΙΑ

6 λόγοι για να ξεκινήσετε άμεσα το stretching

Photo by Dane Wetton on Unsplash

Oι ταλαιπωρημένοι και πιασμένοι μύες, προκαλούν έντονους πόνους στο σώμα και πολύ συχνά επηρεάζουν αρνητική τη διάθεση μας. Οι λόγοι που ως συνήθως τους προκαλούν, είναι η έντονη άσκηση όπως και η αθλητική δραστηριότητα μετά από μία μακρά περίοδο παύσης, ο κακός ύπνος και στάση του σώματος κατά την εργασία στο γραφείο αλλά και στις καθημερινές δραστηριότητες και η έντονη ορθοστασία.

Για την αντιμετώπιση αυτής της δυσάρεστης κατάστασης, οι ειδικοί προτείνουν συχνά φυσιοθεραπείες, ανατομικά παπούτσια και η σωματική άσκηση. Το ιδανικό είδος που μπορείτε να επιλέξετε είναι η yoga, καθώς είναι ένα είδος ολιστικής γυμναστικής, που παρέχει πολλά ψυχικά και σωματικά οφέλη. Ένα από αυτά, είναι η καλή κατάσταση των μυών, η οποία έχει μεγάλη αξία για την γενική υγεία.

Το stretching συγκεκριμένα, (δηλαδή το τέντωμα), καλό είναι να εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση, καθώς θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ευεξία σας. Επίσης ένα ακόμη πλεονέκτημα, είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τον επίπεδο δυσκολίας, σύμφωνα με τις δικές σας αντοχές και ευελιξία.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να βελτιώσετε την ζωή σας, αφιερώνοντας λίγα λεπτά καθημερινά σε αυτή τη συνήθεια:

Photo by madison lavern on Unsplash

1. Αυξάνει την ευελιξία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία. Σας βοηθά να είστε πιο δραστήριοι και ενεργητικοί, να είστε πιο ευκίνητοι, ενώ αποτρέπει και τη γήρανση, καθώς ενισχύει την ελαστικότητα των μυών ενισχύοντας την ανάπτυξη τους.

2. Αυξάνει το εύρος κίνησης. Η καλή κυκλοφορία του αίματος, επιτρέπει στο σώμα να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποτρέπει τους τραυματισμούς. Αρκετοί άνθρωποι τυχαίνει να τραυματίζονται πολύ εύκολα, ακόμα και όταν κάνουν περιορισμένες κινήσεις, όπως να προσπαθούν να πιάσουν ένα αντικείμενο που βρίσκεται ψηλά σε ένα ράφι.

3. Αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Σύμφωνα με την Healthline, μελέτες που διεξήχθησαν από τα «Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας», έδειξαν ότι το stretching αυξάνει την κυκλοφορία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα με καρδιακές παθήσεις.

4. Βοηθά στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη. Οι ειδικοί της Spine-Health δήλωσαν ότι τακτικά το τέντωμα των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων που υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη, μπορεί να ανακουφίσει από τον έντονο πόνο στην πλάτη, μειώνοντας την ένταση του.

5. Μειώνει το άγχος. Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος από τώρα για να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε τακτικές και να ακολουθείτε τρόπους για την αποσυμπίεση του σώματος σας. Οι περισσότεροι έχουν άγχος, το οποίο ως συνήθως προκαλεί αυχενικά προβλήματα και πιάσιμο στους ώμους και την ωμοπλάτη. Μικρές και απαλές κινήσεις όπως η κάμψη του κεφαλιού δεξιά και αριστερά προς τους ώμους, θα σας βοηθήσει να ελαττώσετε τον πόνο.

6. Ηρεμεί το μυαλό. Ακόμα και λίγα λεπτά καθημερινού stretching, σας επιτρέπει να μένετε συγκεντρωμένοι στο παρόν και να αποβάλλετε το άγχος. Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της California στο Davis, ανέφεραν ότι με αυτού του είδος την άσκηση, μπορείτε να επαναφορτίσετε και να ανανεώσετε τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα, με αποτέλεσμα μια πιο ήρεμη σκέψη και λογική.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς να χάσετε βάρος με γυμναστική σύμφωνα με το σχήμα του σώματος σας

Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για χέρια και πόδια με λάστιχο αντίστασης

Ανακούφιση μυών: Πότε κάνει καλό η θερμότητα και πότε η ψύξη;