Αντιιδρωτικό αλουμινίο: Πώς η επιστήμη θα δημιουργήσει ένα φυσικό αποσμητικό μέσα από τον ίδιο τον άνθρωπο | Portraits
ΥΓΕΙΑ

Αντιιδρωτικό αλουμινίο: Πώς η επιστήμη θα δημιουργήσει ένα φυσικό αποσμητικό μέσα από τον ίδιο τον άνθρωπο

Photo by bruce mars on Unsplash

Όσοι έχετε δοκιμάσει να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό αποσμητικό, είναι πιθανό να διαπιστώσατε ότι δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι το ίδιο με ένα κατά της οσμής που βοηθά στην εξουδετέρωση των στελεχών βακτηριδίων που παράγουν την οσμή, ή ένα αντιιδρωτικό μπλοκάρει τους αγωγούς του ιδρώτα για να τον αποτρέψει. Οι παραδοσιακές επιλογές περιλαμβάνουν συνήθως άλατα αλουμινίου για την τοποθέτηση των εν λόγω αγωγών ιδρώτα, η οποία έχει αρκετά μεγάλη συζήτηση.

Αυτό μας φέρνει στο συγκρουόμενο σενάριο ότι τα φυσικά αποσμητικά δεν είναι αντιιδρωτικά – δηλαδή, μπορεί να εξακολουθείτε να ιδρώνετε, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και ελάχιστη μυρωδιά. Όμως ο ιδρώτας δεν μυρίζει πραγματικά, ενώ όταν αυτό συμβεί είναι εξαιτίας των βακτηρίων που αναπτύσσονται στο δέρμα.

Οι παραπάνω λόγοι, είναι και αυτοί που οδηγούν τους περισσότερους πίσω στα πιο χημικά αποσμητικά, διότι δεν αντέχουν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

Τα νέα όμως από το χώρο της επιστήμης είναι ευχάριστα, καθώς έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια έρευνα ενός νέου αντιιδρωτικού αλουμινίου – που δεν χρησιμοποιεί τίποτα άλλο από τον ίδιο τον ιδρώτα.

Οι ερευνητές από το εργαστήριο «Virginia Tech Nature-Inspired Fluids and Interfaces», έχουν χρησιμοποιήσει επιτυχώς φυσική προπυλενογλυκόλη, για τη δημιουργία φυσικών φυσικών μετάλλων που περιέχονται στον ιδρώτα εξατμίζοντας τον πιο γρήγορα. Όταν δοκιμάστηκε σε έναν τεχνητό αγωγό ιδρώτα, το προϊόν εξατμίστηκε επιτυχώς χωρίς τη χρήση τοξικών συστατικών.

Ο Τζόναθαν Μπορέικο, αναπληρωτής καθηγητής της Virginia Tech , δήλωσε σε δελτίο τύπου, ότι «Η έρευνά μας ανακάλυψε το πιο φυσικό αντιιδρωτικό που υπάρχει: τα μέταλλα μέσα στον ίδιο τον ιδρώτα!»

Το επόμενο βήμα για τους επιστήμονες, είναι να δοκιμάσουν το προϊόν σε αληθινές ανθρώπινες μασχάλες και να πραγματοποιήσουν εκτενέστερη και περισσότερη έρευνα για να διασφαλίσουν ότι το προϊόν είναι πράγματι ασφαλές για μακροχρόνια χρήση.

Η μελέτη αυτή έχει μεγάλη σημασία, καθώς υπάρχει μια σύνδεση με κύτταρα που συνδέονται ακόμα και με την εμφάνιση καρκίνου. Αυτός άλλος ήταν και ο λόγος που αρκετός κόσμος έχει στραφεί στην αναζήτηση πιο φυσικών προϊόντων προσωπικής φροντίδας.

Εάν οι ερευνητές καταφέρουν να δημιουργήσουν με επιτυχία ένα φυσικό αποσμητικό που όχι μόνο αποκρύπτει τις μυρωδιές αλλά και λειτουργεί για τη μείωση του ιδρώτα, τότε σίγουρα η ζήτηση του θα είναι τεράστια.

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος σε πρώιμο στάδιο ανιχνεύεται με εξετάσεις αίματος

8 τροφές που βλάπτουν την υγεία της καρδιάς και δεν το γνωρίζουμε

Ανακοπή καρδιάς: Τα προειδοποιητικά σημάδια και πώς προλαμβάνεται

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση