ΥΓΕΙΑ

Η αιτία που κρύβεται πίσω από μια έντονη τριχόπτωση

Photo by Nikolai Ulltang from Pexels

Τους τελευταίους μήνες, αρκετοί παρατηρούν ότι έχουν έντονη τριχόπτωση. Σύμφωνα με τον ειδικό του Χόλιγουντ για την πρόληψη της τριχόπτωσης και διευθύνοντα σύμβουλο της Regenix , Μπιλ Έντουαρντς, για την κατάσταση αυτή, οφείλεται το πρόσθετο άγχος που προκαλεί η πανδημία.

Ο ίδιος λέει στο  «The list» ότι το άγχος είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που ευθύνονται για την απώλεια μαλλιών, όπως και η κακή διατροφή.

Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση στρες, ο οργανισμός χρησιμοποιεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το συνηθισμένο, κάτι που αφαιρεί πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να επιτείνει την τριχόπτωση.

Έτσι, εάν έχετε βρεθεί στο ντους και έχετε παρατηρήσει ότι πέφτουν τούφες μαλλιών κατά το ξέβγαλμα ή όταν χτενίζεστε, τότε μάλλον ευθύνεται ο τρόπος ζωής σας.

Το άγχος προκαλεί ένταση στο σώμα, περιορίζοντας τη ροή του αίματος και αναστέλλοντας την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής. Όταν τα θυλάκια των μαλλιών δεν παίρνουν τη διατροφή και τη ροή του αίματος που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσουν, κλείνουν και αδρανοποιούνται. Λίγο αργότερα, τα μαλλιά πέφτουν.

Ευτυχώς, τα μαλλιά σας έχουν μια φυσική στρατηγική αντικατάστασης

Εάν έχετε παρατηρήσει την αραίωση των μαλλιών σας, είναι σίγουρα ώρα να λάβετε μερικά προληπτικά μέτρα. Κάθε μεμονωμένο θυλάκιο, έχει έναν φυσικό μηχανισμό για το πότε κάθε σκέλος πέφτει και όταν η αντικατάστασή του μεγαλώνει. Ωστόσο, το άγχος μπορεί να επηρεάσει και αυτή τη διαδικασία.

Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά αμέτρητες βιολογικές διεργασίες. Επιπλέον, η ποιότητα των κλώνων που μεγαλώνουν στη θέση τους μπορεί να μειωθεί δραστικά καθώς έχουν λιγότερα από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Τα λεπτά, αραιά μαλλιά μπορεί να οφείλονται σε ανεξέλεγκτο στρες .

Τα συμπληρώματα και οι τεχνικές μπορούν να ενισχύσουν τα μαλλιά σας σε περιόδους στρες

Το άγχος είναι μέρος της ζωής – δεν υπάρχουν δύο τρόποι για αυτό. Έτσι, κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών, είναι ζωτικής σημασίας να υποστηρίζετε το τριχωτό τς κεφαλής σας με διάφορες αλλαγές στον τρόπο ζωής και συμπληρώματα.

Ο Έντουαρντς συνιστά τη λήψη βιταμίνης συμπλέγματος Β σε καθημερινή βάση και την αύξηση της συχνότητας έως και δύο φορές την ημέρα σε περιόδους υψηλού στρες. Σύμφωνα με την Healthline , οι βιταμίνες Β μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά και μόρια οξυγόνου στο τριχωτό της κεφαλής σας, βοηθώντας τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν δυνατά.

Για να ενισχύσετε περαιτέρω την κυκλοφορία, το τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί επίσης να επωφεληθεί από ένα μασάζ. Ο Έντουαρντς προτείνει να κάνετε μασάζ για να μειώσετε την ένταση στον αυχένα, τους ώμους και το κεφάλι για να αυξήσετε την ευελιξία του τριχωτού της κεφαλής. Ωστόσο, φροντίστε να μην τρίβετε έντονα τα μαλλιά για να μην έχετε ακόμα μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών.

Εάν ψάχνετε για μια πιο βαθιά αλλαγή, καλό είναι να κάνετε μια εξέταση σε δερματολόγο για να έχετε μια πιο σωστή θεραπεία.

Διαβάστε επίσης:

Για ποιο λόγο πρήζονται τα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

2 σε 1: Γραμμώστε χέρια και κοιλιά με 4 συνδυαστικές ασκήσεις

Έρχεται η εφαρμογή που βάζει τέλος στη διαταραχή του ύπνου με εφιάλτες

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση