ΥΓΕΙΑ

Για ποιο λόγο πρήζονται τα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Photo by freestocks.org from Pexels

To πρήξιμο και ειδικά στα πόδια, είναι κάτι που διαπιστώνουν όλες όσες διανύουν μια εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με την Healthline , αυτή η αντίδραση του σώματος, μπορεί να συμβεί ήδη από τον πέμπτο μήνα της κύησης, ειδικά εάν η εγκυμοσύνη εξελίσσεται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ή εάν έχετε έντονη ορθοστασία. Αλλά τα πρησμένα πόδια σε μία γυναίκα, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Λάβετε υπόψη ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο όγκος του αίματός σας αυξάνεται κατά το ήμισυ και, λόγω των ορμονών, είναι πιο πιθανό να κάνετε κατακράτηση υγρών. Γι ‘αυτό και οι αστράγαλοι και τα πόδια σας πρήζονται με αποτέλεσμα, να χρειάζεται ακόμα και μεγαλύτερο νούμερο στα παπούτσια.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τις επιλογές του τρόπου ζωής σας για να μειώσετε την πιθανότητα ενός πρηξίματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορείτε να το αποφύγετε δια παντός.

Η λύση σύμφωνα με τους γυναικολόγους, είναι η εξής:

Πιείτε υγρά!

Ο γιατρός είναι πολύ πιθανό να σας υπενθυμίζει πάντα να παραμείνετε ενυδατωμένοι.  Συμβουλή αυτή, θα σας βοηθήσει να μειώσετε και το πρήξιμο στα κάτω άκρα, επειδή εάν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας είναι πιο πιθανό να συγκρατήσει νερό. Αποφύγετε επίσης την καφεΐνη.

Σύμφωνα με το Kids Health , είναι καλύτερο να αποφεύγετε την ορθοστασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να αποφύγετε πρησμένους αστραγάλους και πόδια. Θυμηθείτε, ότι αυτή είναι η ευκαιρία σας να προλάβετε να ξεκουραστείτε, πριν έρθει το μωρό και επικεντρωθείτε στις δικές του ανάγκες!

Το πρήξιμο είναι φυσιολογικό, αλλά υπάρχουν μερικά προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε που μπορεί να υποδηλώνουν μια πολύ σοβαρή κατάσταση κύησης που ονομάζεται προεκλαμψία.

Σύμφωνα με το Preeclampsia.org , το ξαφνικό πρήξιμο ειδικά στο πρόσωπο και στα χέρια είναι λόγος να καλέσετε αμέσως το γιατρό σας. Εάν παρατηρήσετε αποχρωματισμό στα πόδια σας, αυτό είναι επίσης πιθανό προειδοποιητικό σημάδι.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια θρόμβωσης βαθιάς φλέβας, η οποία είναι ένας θρόμβος στο πόδι πιο συχνός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με το Healthline. Τα συμπτώματα είναι πρήξιμο σε ένα μόνο πόδι, συνοδευόμενο από πόνο, με έντονο το αίσθημα της ζέστης και ερυθρότητα. Ζητήστε ιατρική βοήθεια αμέσως εάν ανησυχείτε.

 

Διαβάστε επίσης:

Τι να κάνετε εάν η επίδραση της πανδημίας στην κοινωνική σας ζωή βλάπτει την ψυχική σας υγεία

5 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία του εντέρου

Ποιες συνήθειες αποτρέπουν από τον κίνδυνο μιας χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση