ΥΓΕΙΑ

Ποιες βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτες

βιταμίνες
Photo by Mari Monpari from Pexels

Οι βιταμίνες και συγκεκριμένα τα συμπληρώματα τους, προσφέρουν ελάχιστη προστασία από τον κορονοϊό, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του COVID Tracking Project. Αυτή έδειξε ότι τα συμπληρώματα βιταμινών, μπορεί να προστατεύουν από τον κορονοϊό, παρόλο που υπάρχουν ορισμένες προειδοποιήσεις.

Οι ερευνητές ρώτησαν 1,4 εκατομμύρια άτομα, που χρησιμοποιούν το ZOE Covid Symptom Study, ποια συμπληρώματα είχαν λάβει και το σχετικό με τον κορονοϊό ιστορικό τους. Τα συμπεράσματα έδειξαν, ότι κάποιες οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα τους, έχουν ένα «μικρό προστατευτικό αποτέλεσμα».

Photo by Angel Sinigersky on Unsplash

Δείτε ποιες είναι αυτές:

1. Πολυβιταμίνες

Η λήψη πολυβιταμίνης μπορεί να αυξήσει την καθημερινή ποιότητα ζωής επειδή χαρίζει αρκετή ενέργεια.

2. Βιταμίνη D

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μας αφήνουν εκτεθειμένους απέναντι στον κορονοϊό, σύμφωνα με νέα μελέτη της Leumit Health Care Services και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Bar-Ilan στο Azrieli. Επιπλέον, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, συσχετίστηκαν με τον κίνδυνο νοσηλείας εξαιτίας μόλυνσης από κορονοϊό.

3.  Ωμέγα 3

Αυτά είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν ζωτική σημασία, για πολλούς μηχανισμούς σηματοδότησης και επιδιόρθωσης κυττάρων στο σώμα. Έχουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην ανοσολογική λειτουργία, την πήξη του αίματος και χαρίζουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Μειωμένα επίπεδα ωμέγα -3 έχουν βρεθεί σε άτομα με άνοια. Αν και δεν είναι πειστικό, μελέτες δείχνουν ότι η αύξηση της πρόσληψης ωμέγα-3 μπορεί να σας βοηθήσει να προστατευτείτε και από τον κορονοϊό.

4 Προβιοτικά συμπληρώματα

Τα προβιοτικά, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, διευκολύνουν τα πεπτικά προβλήματα και μειώνουν τη συνολική φλεγμονή. Τα “καλά” αυτά βακτήρια, λειτουργούν για να αποκαταστήσουν την υγιή ισορροπία της μικροχλωρίδας στο σώμα μειώνοντας τα φλεγμονώδη βακτήρια στα έντερα.

Από την άλλη πλευρά, οι ερευνητές “δεν είδαν προστατευτικό αποτέλεσμα” στα εξής:

Βιταμίνη C 

Συμπληρώματα όπως η βιταμίνη C, το σκόρδο και ο ψευδάργυρος, δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία από τον κορονοϊο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης.

Οι ερευνητές όμως σημειώνουν ότι πρόκειται για μια μελέτη παρατήρησης και όχι μια κλινική δοκιμή.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τα 3 τρόφιμα που θα επαναφέρουν την όσφρηση και τη γεύση σας

Ποιο είδος επιχείρησης αναδείχθηκε απρόσμενα από την πανδημία

Ποιες θεραπείες κατά του κορονοϊού είναι ακατάλληλες για παιδιά και εφήβους

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση