ΥΓΕΙΑ

Ποιο είδος γυμναστικής είναι κατάλληλο για τις γυναίκες που πάσχουν από πολυκυστικές ωοθήκες

πολυκυστικές
Photo by Katy Anne on Unsplash

Το σύνδρομο πολυκιστικών ωοθηκών είναι μια συνηθισμένη κατάσταση, όπου η περίοδος είναι ακανόνιστη και συνοδεύεται συχνά με εμφάνιση ακμής και έντονη τριχοφυΐα λόγω ορμονικής ανισορροπίας. Εκτός από αυτά, αποτελεί μια γνωστή αιτία στειρότητας.

Η διαχείριση του συνδρόμου, βασίζεται κατά προτίμηση στην πραγματοποίηση αλλαγών στην καθημερινότητα.

Αυτές περιλαμβάνουν τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής και τη γυμναστική μέτριας έντασης.

Περίπου περισσότερες από τους μισές ασθενείς με πολυκυστικές ωοθήκες, τυχαίνει να είναι παχύσαρκες ή υπέρβαρες. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, το σύνδρομο αυτό σχετίζεται επίσης με την αντίσταση στην ινσουλίνη και τον διαβήτη τύπου II.

Η απώλεια βάρους είναι η καλύτερη συντηρητική μέθοδος για την καταπολέμηση των πολυκυστικών.

Επίσης η άσκηση όχι μόνο αποκαθιστά τη γονιμότητα σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, αλλά επίσης βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους.

Ο έλεγχος του βάρους και του δείκτη μάζας σώματος, βοηθάει στον έλεγχο της ορμονικής ανισορροπίας επομένως και στην αντίσταση στην ινσουλίνη. Επίσης βοηθά και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Ενδοκρινολογικά, εκτός από τον έλεγχο των ανδρογόνων, η άσκηση είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες όπως η κορτιζόλη και αυξάνει την ορμόνη της ευτυχίας την ενδορφίνη.

Επιπλέον όταν τα ανδρογόνα βρίσκονται υπό έλεγχο, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί και η ακμή.

Η σωματική άσκηση, στην περίπτωση αυτή, έχει έναν ρόλο κλειδί, γιατί ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια προπόνηση μέτριας έντασης.

Μερικές ασκήσεις που θεωρούνται κατάλληλες είναι:

-Διάδρομος για 30 λεπτά, 4 έως 5 ημέρες την εβδομάδα

-Κολύμπι 3 έως 4 ημέρες την εβδομάδα

-Ποδηλασία (στατική ή δυναμική) για 30 λεπτά την ημέρα

-Σε μια ​​μέρα τεμπελιάς αρκεί ένας μεγάλος περίπατος

Αυτές οι ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να χάσετε αυτά τα επιπλέον κιλά και να αυξήσετε την ευαισθησία σας στην ινσουλίνη που απαιτείται για να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας υπό έλεγχο.

Φυσικά, για πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα όσον αφορά την απώλεια λίπους και την αύξηση της μυϊκής μάζας, η πιο δυναμική προπόνηση είναι χρήσιμη.

Οι αρχάριοι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με ασκήσεις σωματικού βάρους, που να περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα για τη στόχευση όλων των ομάδων μυών.

Η γιόγκα τυχαίνει να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την οικοδόμηση της μυϊκής δύναμης και καύσης του λίπους. Ορισμένα asanas και Pranayam είναι γνωστό ότι ισορροπούν τις ορμόνες και αυξάνουν την κυκλοφορία.

Όπως ισχύει όμως σε κάθε περίπτωση, η διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική και καλό είναι να επισκεφτείτε έναν διατροφολόγο, αν διαγνωστείτε από το γυναικολόγο με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, για να σας δώσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα καταλάβετε αν πάσχετε από ροδόχρου ακμή

5 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία του εντέρου

Tι μπορεί να βλάψει την υγεία του εντέρου και πώς να το αντιμετωπίσετε

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση