ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα παραμένει ο κορονοϊός σε ένα ασανσέρ αν κάποιος φτερνιστεί μέσα σε αυτό;

Photo by Kelly Lacy from Pexels

Ακόμα και αν φοράτε μάσκα όταν χρησιμοποιείτε το ασανσέρ, είστε εκτεθειμένοι στον κορονοϊό, αφού αν κάποιος είναι θετικός και φτερνιστεί μέσα σε αυτό, τα μολυσμένα σταγονίδια μπορούν να παραμείνουν ενεργά μέχρι και μισή ώρα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομείων Αθήνας- Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά: «Το ασανσέρ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Βγήκε μια μελέτη του Άμστερνταμ που λέει ότι τα σταγονίδια αν είναι κλειστές οι πόρτες του ασανσέρ είναι μέσα στο ασανσέρ για μισή ώρα».

Η ίδια, εξήγησε ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν γίνεται να μπαίνουν πολλά άτομα, ενώ ακόμα πιο ασφαλής είναι η χρήση της σκάλας.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια όταν πιάνουμε πόμολα και να αερίζουμε τα ρούχα, πριν τα βάλουμε ξανά μέσα στη ντουλάπα.

Επίσης διευκρίνισε, ότι δεν είναι απαραίτητο να υποβληθεί κάποιος σε τεστ κορονοϊού πριν κάνει το εμβόλιο της γρίπης λέγοντας: «Από 20 Οκτωβρίου μπορούν να κάνουν οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά-σιγά οι μικρότερες ηλικίες».

Επίσης είπε πως εάν υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα – μεταξύ των οποίων και ένα δεύτερο lockdown-  αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων, νοσηλευόμενων και διασωληνωμένων.

 

Διαβάστε επίσης:

Tα ύποπτα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν μόλυνση από τον κορονοϊό

7 συνέπειες που έχει ο θυμός στην υγεία

3 μύθοι για τη διαχείριση του στρες που δεν πρέπει να πιστεύουμε

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση