ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 μύθοι για τη διαχείριση του στρες που δεν πρέπει να πιστεύουμε

Photo by freestocks.org from Pexels

Το στρες είναι μία κατάσταση, στην οποία όταν βρισκόμαστε, μας εμποδίζει να είμαστε παραγωγικοί και να απολαμβάνουμε μία στιγμή. Τα συμπτώματα που μπορεί να αισθάνεται κάποιος είναι κούραση, αδυναμία, κόπωση, ταχυκαρδία και διαταραχές στον ύπνο.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση. Για να το κάνετε σωστά όμως, θα πρέπει πρώτα να διαχωρίσετε τι είναι αλήθεια και τι όχι, όσον αφορά στη διαχείριση του.

Δείτε παρακάτω τρεις λανθασμένους μύθους σχετικά με τη διαχείριση του στρες

Η διαχείριση του στρες έχει να κάνει με τη μείωση του

Αυτό είναι το πιο κοινό πράγμα που δίνει ο καθένας μας σαν συμβουλή. Να εξαλείφουμε πλήρως το στρες. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν φορές, που το στρες μπορεί και μας κάνει πιο αποδοτικούς ή να μας παρακινήσει να πετύχουμε κάποιο στόχο. Επίσης, κάτι πιο σημαντικό, είναι να αντιληφθούμε, ότι δεν είναι δυνατό να εξαλειφθούν όλα τα αγχωτικά πράγματα από τη ζωή μας. Επομένως η καλύτερη προσέγγιση, είναι να αποδεχτούμε το άγχος ως μέρος της ζωής μας και στη συνέχεια να γίνονται προσπάθειες για να το αποβάλουμε.

Η σωστή στάση απέναντι του δεν θα σας κάνει να νιώθετε στρες

Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ ενός αγχωμένου ατόμου και ενός ήρεμου και γαλήνιου ατόμου. Όμως κάνουν μεγάλο λάθος. Εάν δεν μπορείτε να αισθανθείτε το άγχος και να μείνετε ήρεμοι χωρίς καμία ένταση, τότε δεν θα είναι δυνατό να αναγνωρίσετε και να το διαχειριστείτε. Έτσι υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθούν τα πράγματα. Είναι πολύ φυσιολογικό να αγχώνεστε, αλλά προσπαθήστε να έχετε μια θετική στάση απέναντι σε αυτή την πρόκληση. Κάτι εξίσου σημαντικό είναι να φροντίζετε για την υγεία σας, όσο διανύετε περιόδους με έντονο στρες.

Οι σωστές τεχνικές θα εξαφανίσουν όλο το άγχος σας

Η άσκηση, η yoga, ο διαλογισμός και η θετική σκέψη, μπορούν σίγουρα να μειώσουν το άγχος, αλλά τίποτα δεν μπορεί να  το εξαλείψει. Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι προαναφερθείσες μέθοδοι θα εξαλείψουν εντελώς το άγχος τους, νομίζουν ότι έχουν σοβαρό πρόβλημα από τη στιγμή που δεν καταφέρνουν να απαλλαγούν πλήρως από αυτό. Το άγχος και το στρες, θα βρίσκονται πάντα στη ζωή μας άλλοτε πιο συχνά και κάποιες φορές ελάχιστα. Το σημαντικό είναι να αποδεχτούμε το γεγονός αυτό με μία θετική στάση. Οι τεχνικές και οι μέθοδοι, είναι πλήρως αποδεκτές, διότι μπορούν να το μειώσουν σε έναν μεγάλο βαθμό.

 

Διαβάστε επίσης:

10 μόλις λεπτά μασάζ μπορούν να αποτρέψουν από το στρες και το άγχος

Γιατί χρειάζεται να ξεχωρίζουμε το στρες από το άγχος και την κατάθλιψη

Η σπιτική λεμονάδα με λεβάντα που ανακουφίζει από το στρες και τους πονοκεφάλους

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση