ΥΓΕΙΑ

Συμμαχία κορυφής Roche-Regeneron για πειραματική θεραπεία έναντι της Covid-19

κορονοϊός
Photo by Ani Kolleshi on Unsplash

Bloomberg

Η Roche Holding συμφώνησε να βοηθήσει στην ανάπτυξη και διάθεση στην αγορά μιας πειραματικής θεραπείας της Regeneron Pharmaceuticals για τη λοίμωξη Covid-19, στο πλαίσιο μίας ακόμη συνεργασίας με στόχο την επίσπευση της παραγωγής φαρμάκων κατά της πανδημίας.

Η συμφωνία αναμένεται να υπερτριπλασιάσει την προσφορά της θεραπείας, με τη Regeneron να αναλαμβάνει τις πωλήσεις στις ΗΠΑ και τη Roche την ευθύνη για τη διανομή στα υπόλοιπα μέρη του πλανήτη.

Το πειραματικό φάρμακο της Regeneron δοκιμάζεται τόσο για τη θεραπεία της λοίμωξης Covid-19 όσο και για την πρόληψη λοίμωξης σε άτομα που ζουν με άλλους που έχουν ήδη μολυνθεί, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

Πρόκειται για μία από τις πολλές θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων που δοκιμάζονται από φαρμακευτικές εταιρείες έναντι του κορονοϊού. Θεραπείες που έχουν ως στόχο να μιμηθούν τη φυσική απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, μπλοκάροντας την πρωτεΐνη που χρησιμοποιεί ο ιός για να εισβάλει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Η αμερικανική Regeneron σχεδίασε το φάρμακο, που ονομάζεται REGN-COV2, αφού εξέτασε χιλιάδες αντισώματα. Το φάρμακο έχει δύο αντισώματα που έχουν σχεδιαστεί για την εξουδετέρωση του ιού. Σημειώνεται ότι η Roche είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές διαγνωστικών για την Covid-19 στον κόσμο, αλλά δοκιμάζει και ορισμένα από τα φάρμακά της στην πανδημία, έστω και αν μία δοκιμή απέτυχε.

πηγή: mononews.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Covid-19: Νέες ελπίδες για το εμβόλιο φέρνει η συνεργασία δύο φαρμακευτικών εταιρειών κολοσσών

Βασίλης Κικίλιας: H πρώτη δόση του εμβολίου στην Ελλάδα έρχεται στα τέλη Δεκεμβρίου

«Θα κάνω τα πάντα»: Ο Andrew Lloyd Webber συμμετείχε στις δοκιμές του εμβολίου για τον κορονοϊό

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση