ΥΓΕΙΑ

Tα 5 πιο ασυνήθιστα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Photo by Andrew Wilus from Pexels

Όλοι ξέρουν ότι το πιο συνηθισμένη ένδειξη εγκυμοσύνης, είναι η έλλειψη περιόδου, το πρήξιμο στο στήθος και η ναυτία. Σπάνια όμως κάποιες φορές, μπορεί να τύχει η έμμηνος ρύση, αφού η μέρα της σύλληψης ήταν κοντά στην ημέρα αναμονής της περιόδου.

Εκτός από αυτά τα κοινά συμπτώματα, υπάρχουν μερικά παράξενα και ασυνήθιστα σημάδια εγκυμοσύνης που οι γυναίκες τυχαίνει να αγνοούν.

Αν και το τεστ είναι ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουρες για μια εγκυμοσύνη, ακολουθούν μερικά πρώιμα συμπτώματα που ίσως να μπορέσετε να διακρίνετε, πριν αισθανθείτε όλα τα παραπάνω.

Αυτά, μπορεί να εμφανιστούν τις πρώτες δύο εβδομάδες της εγκυμοσύνης και θεωρούνται τα πιο ασυνήθιστα σημάδια, που όμως όντως μπορούν να την επιβεβαιώσουν.

Κολπική βλέννα

Η κολπική απόρριψη είναι συχνή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, Αν και, εάν εμφανίσετε κιτρινωπή-λευκή απόρριψη κατά το πρώτο τρίμηνο, τότε είναι πιθανό ότι προκαλείται από ορμονικές διακυμάνσεις.

Κράμπες

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε έναν παράξενο πόνο στην κοιλιά κατά το αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης. Αυτό οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές που περνά το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ζάλη

Το αίσθημα κόπωσης, αδυναμίας και ζάλης είναι ένα σύμπτωμα που πρέπει να λάβετε υπόψη ως ένδειξη εγκυμοσύνης. Το συνεχές αίσθημα κόπωσης και αίσθημα ζάλης είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα.

Φούσκωμα

Το αίσθημα φουσκώματος και τα αέρια, είναι ένα άλλο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης που εμφανίζεται στο αρχικό στάδιο. Θα αισθανθείτε δυσκοιλιότητα και δυσάρεστο συναίσθημα στο στομάχι. Συνιστάται από τους γιατρούς, να πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Καούρα

Η οξύτητα μπορεί να προκληθεί κατά το αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης. Είναι σίγουρα ένα σημάδι που είναι καλό να προσέξετε. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν τα οξέα από το στομάχι σας ρέουν στον οισοφάγο.

Διαβάστε επίσης:

Αν υιοθετήσετε έναν σκύλο θα έχετε καλύτερη υγεία στην καρδιά σας

Πώς να αντιμετωπίσετε τις εναλλαγές στη διάθεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οι επιπλοκές της εγκυμοσύνης μπορούν να προβλεφθούν μέσω τεχνητής νοημοσύνης- Τι αναφέρει επιστημονική έρευνα

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση