ΥΓΕΙΑ

Το άγνωστο όφελος που έχει η yoga και ο διαλογισμός για την υγεία

Photo by Elly Fairytale from Pexels

Οι ερευνητές συνεχίζουν να ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα οφέλη από τη yoga και τον διαλογισμό. Μέχρι στιγμής ήταν γνωστό ότι και τα δύο συμβάλλουν στη μείωση του στρες , μειώνουν τον κίνδυνο για διάφορες ασθένειες και μας βοηθούν να κοιμηθούμε καλύτερα.

Πλέον, έχει αποδειχθεί ότι και τα δύο αποτελούν πολύ καλές τακτικές, για την ανακούφιση από τον χρόνιο πόνο.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν το πείραμά τους σε μια αγροτική περιοχή, όπου πολλοί ασθενείς που πάσχουν από χρόνιο πόνο δεν έλαβαν την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν για την περίπτωση τους.

Στη συνέχεια, ζήτησαν από τους ασθενείς να ακολουθήσουν μέσω συνεδριών τόσο yoga όσο και διαλογισμό, για ένα χρονικό διάστημα 8 εβδομάδων.  Αφού ολοκληρώθηκε το πείραμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς βίωναν χαμηλότερα επίπεδα πόνου και είχαν επίσης βελτιωμένη προοπτική για την κατάστασή τους.

Photo by Elly Fairytale from Pexels

Η θεραπεία όχι μόνο μείωσε τον πόνο, αλλά προσέφερε ψυχική ενδυνάμωση στους ασθενείς βοηθώντας τους να σχηματίσουν μια πιο θετική αντίληψη για την κατάστασή τους και να μειώσουν τα συναισθήματα του πόνου, κατάθλιψης και αναπηρίας.

Η πιο επιζήμια επίπτωση του χρόνιου πόνου είναι η ψυχική εξάντληση στην ιδέα ότι η αντιμετώπιση του είναι μία καθημερινή πρόκληση.

Η yoga και ο διαλογισμός, προσφέρουν μία κρίσιμη υποστήριξη ψυχικής υγείας, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στη θετική ανακούφιση και των σωματικών συμπτωμάτων.

Η ερευνήτρια Cynthia Marske, DO και οστεοπαθητικός παθολόγος, δήλωσε στο «MindBodyGreen», ότι «Ο διαλογισμός και η yoga που βασίζονται στη νοημοσύνη μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας ενός ασθενούς και μπορούν να είναι αποτελεσματικές μόνες ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες όπως η θεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή».

Επομένως σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, μπορείτε να συζητήσετε και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, για το πώς θα μπορούσατε να τα εντάξετε στην καθημερνή σας ρουτίνα. Τα αποτελέσματα θα έχουν διπλό θετικό αντίκτυπο, καθώς ηρεμούν το σώμα και το πνεύμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Tι μπορεί να προσφέρει στην υγεία η aerial yoga;

Η yoga προστατεύει από τις ημικρανίες σύμφωνα με τα στοιχεία μιας νέας μελέτης

Ένας διαλογισμός 8 λεπτών για την αγάπη και την ευγένεια

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση