ΥΓΕΙΑ

Το κατάλληλο είδος άσκησης για να προστατέψετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Photo by LOGAN WEAVER on Unsplash

Οι μέρες που ακολουθούν είναι αρκετά κρίσιμες για την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων και φυσικά για την υγεία μας. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε γερό το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ειδικά όλοι όσοι είναι ανέκαθεν επιρρεπείς στο κρυολόγημα, θα χρειαστεί να προσέξουν λίγο παραπάνω την υγεία τους. Η σωστή διατροφή όπως και η σωματική άσκηση, συμβάλουν σημαντικά στη διατήρηση μιας άριστης σωματικής κατάστασης και λειτουργούν σαν μια ασπίδα προστασίας, απέναντι στις λοιμώξεις.

Από τη στιγμή που θα χρειαστεί να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή μέχρι να κυκλοφορήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος άσκησης το οποίο ενδείκνυται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και συγχρόνως αποτελεί μια θαυμάσια πρακτική για να ελέγξουμε το άγχος και το στρες, που μας προκαλεί αυτή η δύσκολη περίοδος.

Photo by Elly Fairytale from Pexels

Εάν σκοπεύετε άμεσα να προσθέσετε την άθληση στην καθημερινή σας ρουτίνα, τότε σκεφτείτε πολύ σοβαρά να συμπεριλάβετε τη γιόγκα σε αυτή. Οι ειδικοί την προτείνουν επειδή θα σας βοηθήσει να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας.

Σύμφωνα με την πιστοποιημένη γιόγκα instructor, Κέιτι Μπόιντ, οι ασκήσεις αυτής της πρακτικής, όπως η «κάμψη, το στρίψιμο, το τέντωμα και η αναστροφή του κορμού, λειτουργούν αποτελεσματικά και «στέλνουν» μήνυμα στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, να ενισχύσει την ξεκούραση και την πέψη, ενώ λειτουργεί λιγότερο στο συμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο είναι ο μηχανισμός απόκρισης στην ενστικτώδη φυσιολογική «απάντηση» σε μια απειλητική κατάσταση, στην οποία είτε θα αντισταθεί σθεναρά είτε θα υποχωρήσει.», όπως είπε στο «The List».

Εξήγησε ότι «αυτός ο μηχανισμός προκαλεί την απόκριση στο στρες, που όταν βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία, διατηρώντας αυξημένες αυξημένες τις ορμόνες του για πολύ περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται, θα έχει κόστος στην υγεία σας. Επιπλέον δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί φλεγμονή, δηλαδή η κύρια αιτία που «ρίχνει» δραματικά το ανοσοποιητικό σύστημα».

Αυτό δεν είναι όλο, καθώς η μείωση της φλεγμονής μπορεί να σας βοηθήσει να προστατέψετε τον εαυτό σας από χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης και η υπερλιπιδαιμία, σύμφωνα με άρθρο του Journal of Clinical and Diagnostic Research .

Επομένως, για να αποφύγετε τον κίνδυνο για φλεγμονώδεις ασθένειες όπως για μόλυνση από τον κορονοϊό, προμηθευτείτε με ένα στρώμα γυμναστικής και παρακολουθήστε online μαθήματα γιόγκα.

Διαβάστε επίσης:

Το άγνωστο όφελος που έχει η yoga και ο διαλογισμός για την υγεία

Διαλογισμός «σάρωσης» σώματος: Τι είναι και γιατί τον συνιστούν οι ειδικοί

Εποχική γρίπη και κορονοϊός: Πώς να προετοιμαστούμε για τον χειμώνα

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση