SUSTAINABILITY

Worn for Good: Μία πλατφόρμα κυκλικής μόδας αφιερωμένη στην ενδυνάμωση της γυναίκας

πηγή: Instagram @wornforgood

Τι συμβαίνει όταν δύο γυναίκες αποφασισμένες να αλλάξουν τον κόσμο, ενώνουν τις δυνάμεις τους; Μάλλον το καταφέρνουν.

Η Sophie Palmer, έχοντας σπουδάσει marketing και δημοσιογραφία, εργαζόταν στο φανταχτερό κόσμο της μόδας και τα μεγαλύτερα περιοδικά. Η Pip Best, από την άλλη, ήταν κοινωνική λειτουργός κι ασχολούταν ιδιαίτερα με τους νεαρούς αστέγους. Δύο προσωπικότητες εντελώς διαφορετικές, που όμως μοιράζονταν ένα πάθος για την επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Worn for Good (@wornforgood) στις


Το 2018, συζητούσαν για το πρόβλημα του δημιουργεί η τεράστια ποσότητα απορριμμάτων που προέρχονται από τη βιομηχανία της μόδας. Αντί να λυπηθούν για λίγο και να συνεχίσουν τη μέρα τους, σκέφτηκαν να δοκιμάσουν να κάνουν τη διαφορά. Η μία, γνώριζε πολύ καλά πώς συμπεριφέρονται οι καταναλωτές, η άλλη τι έχουν ανάγκη οι συνάνθρωποί μας, και οι δυο τους ότι έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να τα συνδυάσουν.

Σιγά – σιγά, γεννήθηκε η ιδέα της Worn for Good. Και, πριν το καταλάβει κανείς, έκανε δυναμική είσοδο στο χώρο της κυκλικής μόδας. Πρόκειται για μία πλατφόρμα που συλλέγει και πουλά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ υψηλής ραπτικής, διαθέτοντας όλα της τα έσοδα για τις άπορες κοινότητες της Αυστραλίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Worn for Good (@wornforgood) στις


Το αρχικό τους σχέδιο, ήταν να δωρίζουν τα δικά τους ρούχα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Δεν άργησαν, όμως, να συνειδητοποιήσουν ότι αν πουλήσουν ένα παλτό Gucci και προσφέρουν τα χρήματα, θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο. Ήρθαν σε επαφή με Αυστραλές influencers που ξεκίνησαν δίνοντας κομμάτια από την προσωπική τους γκαρνταρόμπα και Αυστραλούς σχεδιαστές και brands που συνείσφεραν με ό, τι είχαν σε stock.

Δεν ήταν δύσκολο να δικτυωθούν.

«Γνώριζα ήδη κόσμο, από την εποχή που εργαζόμουν στα περιοδικά και τους σχεδιαστές. Όμως, η ιδέα αρέσει γενικά. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, δεν έχει βρεθεί κανείς που να μη θέλει να μας στηρίξει», είπε η Sophie στο Fashion Journal.

Όλα τα έσοδα της Worn for Good δίνονται σε συγκεκριμένους οργανισμούς. Κυρίως, όμως, σ’ εκείνους που απευθύνονται στην προστασία κι ενδυνάμωση της ευάλωτης γυναίκας. Συνεργάζονται, επίσης, με τη Greening Australia, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με αποστολή να διατηρήσει και να βελτιώσει τα φυσικά τοπία της χώρας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Worn for Good (@wornforgood) στις


Τέλος, βοηθούν τη Look Good Feel Better, μία κοινότητα που ενισχύει την αυτοπεποίθηση καρκινοπαθών, οι οποίοι δεν αισθάνονται άνετα με τις αλλαγές που προκαλεί η ασθένεια στην εμφάνισή τους.

«Αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνω καλύτερα από τον καθένα», εκμυστηρεύτηκε η Sophie. «Όχι πολύ καιρό πριν, διαγνώστηκα με μία μορφή καρκίνου του αίματος. Οπότε είμαι εκεί με όλη μου την ψυχή.»

Αυτό που δίνει δύναμη στις Palmer και Best, είναι η στήριξη που δέχονται από τους καταναλωτές. Δεν αρκεί, όμως, να αγοράζουν. Τους ενθαρρύνουν να προσφέρουν και δικά τους κομμάτια, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Η αρχή έγινε, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Αυτή τη στιγμή, η Worn for Good έχει μπει δυναμικά στη ζωή των Αυστραλών και σκοπεύει να επεκταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, βοηθώντας όποιον τη χρειάζεται.

 

Διαβάστε επίσης:

Project Cece: Η πιο επιτυχημένη πλατφόρμα ηθικής μόδας της Ευρώπης είναι φτιαγμένη από γυναίκες

Arizona Muse: Ένα μοντέλο μάχεται για την ηθική μόδα

Η Jennifer Atilemile θέλει να φέρει τη διαφορετικότητα στην ηθική μόδα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση