INSPIRATION

Οι 5 πλουσιότερες αυτοδημιούργητες επιχειρηματίες στον κόσμο

Ξεκίνησαν από το μηδέν και, ολομόναχες, κατέκτησαν την κορυφή

Αν αφήσουμε ό, τι κάνουμε ένα λεπτό και σκεφτούμε το χώρο τον επιχειρήσεων, το πιθανότερο είναι να μας έρθουν στο μυαλό εικόνες επιβλητικών ανδρών με μπλε ή μαύρα κοστούμια, που κρατούν το tablet τους στο ένα χέρι και το τηλέφωνο στο άλλο. Μιλούν για σοβαρές υποθέσεις με υφισταμένους ή τις γραμματείς τους, σαν σκηνές από ταινίες.

Αυτές οι εικόνες παύουν, σιγά – σιγά να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πανέξυπνες, δυναμικές γυναίκες διεκδικούν τη θέση τους στον ανδροκρατούμενο αυτό κόσμο, εξελίσσονται και φτάνουν στην κορυφή. Συχνά, καλούνται να παλέψουν διπλά για να αποδείξουν την αξία τους – όμως, το κάνουν. Όλο και περισσότερες αποφασίζουν να κολυμπήσουν σε άγνωστα νερά και να τα καταφέρουν. Κυριαρχούν κι αυτό κάνει τους ανταγωνιστές τους να αισθάνονται άβολα, ενώ δίνουν δύναμη σε όλες εκείνες που ακόμη διστάζουν.

Οι παρακάτω επιχειρηματίες, ξεκίνησαν από το μηδέν και η αξία τους αναγνωρίζεται, πια. Δεν κληρονόμησαν έναν κολοσσό από την οικογένειά τους, ούτε τις προώθησαν οι γνωριμίες τους, Μπορεί να μην το περίμεναν στην αρχή, αλλά ολομόναχες, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και τα ονόματά τους βρίσκονται στις λίστες του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους.

Diane Hendricks

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Diane Hendricks που σήμερα είναι 73 ετών. Μέσα στον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, είδε την περιουσία της να αυξάνεται κατά 8 εκατομμύρια δολάρια! Η καθαρή της αξία αγγίζει τα 7.8 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις επόμενες στην ιεραρχία.

Μπορεί να μην σπούδασε στο Πανεπιστήμιο, όμως μέσα σε λιγότερο από δύο δεκαετίες έγινε η συνιδρύτρια της ABC Supply, μίας από τις μεγαλύτερες προμηθευτικές εταιρείες οροφών και παραθύρων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το financederivative.com, κερδίζει 91.324 δολάρια την ώρα – 34.808 φορές περισσότερο από το μέσο Αμερικανό εργαζόμενο – και κερδίζει 2.191.781 δολάρια την ημέρα.

«Δεν έχω ακριβώς πρότυπα, αλλά ανθρώπους που σέβομαι απεριόριστα. Ο Ronald Raegan, για παράδειγμα, υπερασπίστηκε ιδανικά που πιστεύω: την ακεραιότητα, τον πατριωτισμό και τη θεμελιώδη πίστη στην καλοσύνη και τις ικανότητες του ανθρώπου», έχει δηλώσει.

Thai Lee

Η δεύτερη πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα στον κόσμο, είναι Thai Lee. Η καθαρή της αξία ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, με το ημερήσιο εισόδημά της να είναι 24 φορές μεγαλύτερο από του μέσου εργαζόμενου.

Η CEO της SHI International Corp είχε, ανέκαθεν, ως προτεραιότητα την οικογένειά της. Ήταν, όμως, αποφασισμένη να κάνει ό, τι περνάει από το χέρι της για να πετύχει, μέχρι να κλείσει τα 30.

«Ήξερα πως έπρεπε να προετοιμαστώ, οπότε μου έδωσα λίγο χρόνο. Πέρασα την τρίτη δεκαετία της ζωής μου μαθαίνοντας τα πάντα για τις επιχειρήσεις», ανέφερε κάποτε σε συνέντευξή της.

Lynda Resnick 

Η Lynda Resnick είδε την καθαρή της αξία να αυξάνεται κατά 400 εκατομμύρια από το 2018! Είναι η ιδιοκτήτρια της Wonderful Company, μίας εταιρείας υγιεινών σνακ και ποτών, χάρη στην οποία έφτασε στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Στα 77 της χρόνια, συνεχίζει να διαψεύδει εκείνους που την ήθελαν να αποτυγχάνει όταν, στα 19 της, αποφάσισε να εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο και να ιδρύσει το πρώτο της διαφημιστικό πρακτορείο.

Peggy Cherng

Η καθαρή αξία της Peggy Cherng αγγίζει τα 1.7 δισεκατομμύρια. Μαζί με το σύζυγό της, Andrew, είναι η CEO της κινεζικής αλυσίδας γρήγορου φαγητού Panda Express, η οποία έχει σχεδόν δυόμισι χιλιάδες καταστήματα. Η αυτοδημιούργητη κροίσος έχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Missouri και διδακτορικό από το ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα πάνω στην Υπολογιστική Ανάλυση των Ραδιογράφων Στήθους. Το Μάρτιο του 2017, έκανε δωρεά 30 εκατομμυρίων στο τμήμα ιατρικής μηχανικής του Caltech και σήμερα ζει με την οικογένειά της στο las Vegas.

Anne Wojcicki

H Anne Wojcicki είναι, μέχρι στιγμής, η δεύτερη νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Είναι η συνιδρύτρια και CEO της 23andMe, μίας πρωτοπόρου εταιρείας για τεστ DNA. Ξεκίνησε ως επενδύτρια στη Wall Street, όπου συνάντισε τους συνεταίρους της, Linda Avey και Paul Cusenza. Οι τρεις τους, αποφάσισαν να αφήσουν τα πάντα πίσω τους και να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους το 2006, κάτι που αποδείχθηκε πανέξυπνο.

Αυτή τη στιγμή, η Wojcicki κερδίζει 476 δολάρια το λεπτό, σύμφωνα με το financederivative.com.

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι 4 ισχυρότερες κυρίες των επιχειρήσεων

Alice Walton: Έτσι ξοδεύει την περιουσία της η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου

Rihanna: Πώς έχτισε μία περιουσία 586 εκατομμυρίων κι έγινε η πλουσιότερη μουσικός του κόσμου

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση