POWER

Portraits70: Οι πιο επιδραστικές κυρίες των επιχειρήσεων και της οικονομίας

Το 2020 ήταν μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Η πανδημία ανέτρεψε τα πάντα, δημιούργησε πρωτόγνωρες συνθήκες στις οποίες όλοι χρειάστηκε να προσαρμοστούν από τη μία μέρα στην άλλη. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, όλα  μπήκαν σε μία παύση.

Κι όμως, ο κόσμος των επιχειρήσεων και της οικονομίας, έπρεπε να συνεχίσει να κινείται. Ήταν αδύνατο να μείνει στάσιμος. Δυναμικές προσωπικότητες όμως, παρά την αβεβαιότητα, κατάφεραν να οδηγήσουν τον κλάδο τους στο επόμενο βήμα, να ξεχωρίσουν και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους χωρίς φόβο.

Τα ονόματά τους ακούστηκαν δυνατά κι οι ίδιες άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό επιχειρείν. Γι’ αυτό και δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το Portraits70, το αφιέρωμα του portraits.gr στις 70 πιο επιδραστικές γυναίκες του 2020.

Η Πέγκυ Αντωνάκου, έγινε η νέα γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης και αγωνίστηκε για να μπει η Ελλάδα στον ψηφιακό χάρτη.

Η Άννα Αποστολίδου, η μοναδική γυναίκα σε θέση διευθύνουσας συμβούλου σε ελληνική ΑΕΕΑΠ, οδήγησε την αξία της BriQ στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η Σοφία Βακάκη θεωρείται η διάδοχός του ισχυρού άνδρα των Jumbo και κατέχει θέση ευθύνης στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mindshare, Μαρία Βεληβασάκη, ανέδειξε την εταιρεία στο κορυφαίο Δίκτυο Επικοινωνίας στη WARC Media 100, έχοντας πραγματοποιήσει τρεις εξαιρετικές καμπάνιες.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της στον οίκο μόδας Zeus + Dione και την Endeavor, ώστε να συμμετέχει σε κοινωνικές δράσεις χωρίς να εγείρει πολιτικές αντιδράσεις. Υποστηρίξε ανοιχτά τα θύματα και τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης των φαινομένων παρενόχλησης με αφορμή το Ελληνικό #metoo.

Η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας METRO AEBE, Δήμητρα Δασκαλάκη, εν μέσω πανδημίας, αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 900 εργαζομένους.

Η Μαρί Δασκαλαντωνάκη, παραδέχθηκε ότι το περσινό καλοκαίρι, ήταν το καλοκαίρι της ανασφάλειας. «Όμως με στρατηγική, στόχευση και άρτια προετοιμασία λειτουργήσαμε 15 ξενοδοχεία. Τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα προφύλαξης δεν είχαμε κανένα κρούσμα Covid-19. Το οφείλαμε στους χιλιάδες πελάτες (50.000) που μας εμπιστεύτηκαν και στους εργαζομένους μας».

Η Ιωάννα Δρέττα, κέρδισε το μεγάλο στοίχημα της προβολής του ελληνικού τουρισμού με την άμεση προσαρμογή της καμπάνιας στις νέες απαιτήσεις της πανδημίας και στέλνοντας στη διεθνή κοινότητα μήνυμα αισιοδοξίας.

Η Μαρίνα Καπετανάκη, Γενική Διευθύντρια και Επικεφαλής Deal Advisory KPMG στην Ελλάδα, οδήγησε την εταιρεία στην κορυφή, καθώς βγήκε πρώτη σε ό, τι αφορά τη συμβουλευτική μεσαίων επιχειρήσεων.

Η Βικτωρία Καρέλια διέθεσε 1,46 εκατ. ευρώ για κοινωνικούς σκοπούς μέσα στο 2020, ως Πρόεδρος του κοινωφελούς ιδρύματος «Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια».

Η Πρόεδρος και μέτοχος της Gastrade και του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, Ελμίνα Κοπελούζου, προώθησε τις διαδικασίες ώστε να ληφθεί η επενδυτική απόφαση το 2021.

Η Υβέτ Κοσμετάτου, ανέλαβε καθήκοντα Chief Marketing & Communication Officer στον όμιλο Lamda Development, με στόχο την επικοινωνιακή διαχείριση του Ελληνικού. Παράλληλα, ως Πρόεδρος του Make a Wish και παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, οδήγησε όσο πιο πολλά παιδιά μπορούσε κοντά στα όνειρά τους.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2020, η Info Quest Technologies απέκτησε την Πιστοποίηση του Great Place to Work, η οποία βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στην άμεση, ανώνυμη και εμπιστευτική αξιολόγηση την οποία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας σχετικά με την εμπειρία τους από το εργασιακό τους περιβάλλον. Πίσω από αυτήν την επιτυχία βρέθηκε η Αντιπρόεδρος Δ.Σ Quest Συμμετοχών & Πρόεδρος της Επιτροπής ΕΚΕ, Ευτυχία Κουτσουρέλη.

Η Βασιλική Λαζαράκου πέτυχε τη διάταξης για ποσόστωση των δύο φύλων στα Διοικητικά Συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ESMA.

Η Πηνελόπη Λαζαρίδου, πιστεύει, εμπλέκει και ενισχύει τη γυναικεία παρουσία κάνοντας πράξη τη διαφορετικότητα και την ένταξη. Συνέβαλε στην αναδιοργάνωση της Γενικής Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών στο εταιρικό μετασχηματισμό σημαντικών τομέων του Ομίλου, ενώ συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο «Women on Board» στο Harvard Business School.

Χάρη στη δυναμικη CEO και Αντιπρόεδρο της Κουλκίνας – Λάππας, Βιολέτα Λάππα, η mothercare διαχειρίστηκε 30.000 ηλεκτρονικές παραγγελίες για βρεφικά είδη και παιχνίδια που αφορούσαν περίπου 90.000 προϊόντα.

Η Σουζάνα Λασκαρίδη, στην εκπνοή του 2020, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Guiltless Plastic της Ροσάνα Ορκάντι (σε συνεργασία με τη Zara Home) στην κατηγορία του βιομηχανικού ντιζάιν.

Η Τερέζα Μεσσάρη, Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Εργασιών της PRODEA INVESTMENTS, επενδύει500 εκατομμύρια για να φτάσει σε χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 3 δισ.

Η Χριστίνα Μήτση, Πρόεδρος του Ομίλου Mitsis Hotels, οδήγησε στην έκδοση του 1ου CSR Report δείχνοντας την ευαισθησία που τρέφει ο όμιλος σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Χάρη στην Εμπορική της Διευθύντρια, Μαρίνα Μπουτάρη, η Οινοποιία Μπουτάρη γνώρισε σημαντική ανάπτυξη. Βραβεύθηκε, μάλιστα, για κρασιά της με δύο χρυσά, τέσσερα αργυρά και δώδεκα χάλκινα μετάλλια.

Η Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, βρέθηκε σε κομβική θέση το 2020, καθώς στους τομείς που αποσχίστηκαν (Εξυπηρέτησης Πελατών, Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου και Καταστημάτων) απασχολούνται περίπου 5.000 εργαζόμενοι.

Η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος Ε.&Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε, Ιωάννα Παπαδοπούλου, η οποία κρατά γερά τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης εδώ και 25 χρόνια, παρά την πανδημία έδωσε συνολικό bonus 1,5 εκατ. ευρώ στους 1.200 εργαζομένους της.

Η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου, Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου ΤΙΤΑΝ, συνέβαλε στην επιχειρησιακή συνέχεια των δραστηριοτήτων του ομίλου μέσα στην πανδημία και την επιτάχυνση του ψηφιακού μεταστηματισμού.

Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος NN Hellas, έλαβε τον τιμητικό τίτλο του «Κορυφαίου Εργοδότη» και τάθηκε δίπλα στους ασφαλισμένους στην πανδημία.

Η  Κατερίνα Σάββα, Διευθύνουσα Σύμβουλος του The Newton’s Laboratory, βρέθηκε στο επίκεντρο. Την άνοιξη του 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία, ανέλαβε την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι, Βγαίνουμε Νικητές».

Η Διευθύντρια Πωλήσεων στη Microsoft Corp με ευθύνη τη Γερμανία και τις χώρες της Κεντρικο-ανατολικής Ευρώπης, Μυλαίδη Στούμπου, ως mentor στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, στο MIT Enterprise Forum Greece και στο δίκτυο Women on Top, προσφέρει εθελοντικά συμβουλευτική σε νέες γυναίκες και σε επιχειρηματίες σε θέματα που σχετίζονται με την εξέλιξη καριέρας, το προσωπικό branding, στρατηγικές marketing και πωλήσεων και ανάπτυξης υγιούς επιχειρηματικότητας.

Με πρωτοβουλία της CEO του, Ιουλίας Τσέτη, ο ΟΦΕΤ προέβη τον Απρίλιο του 2020 σε δωρεά 24 εκατ. δόσεων του φαρμάκου Unikinon (με δραστική χλωροκίνη) στο ελληνικό κράτος και 60.000 δόσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Λούσι Φάις, ανέλαβε την επίβλεψη του νέου καταστήματος Καλογήρου στη Σταδίου, ενώ ασχολείται ενεργά με την πρωτοβουλία «Together We Create», η οποία δημιουργήθηκε εν μέσω κορονοϊού.

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις