SUCCESS STORIES

Lauren Simmons: H «λύκαινα της Wall Street»

πηγή: www.instagram.com/lasimmons

Τα 22 είναι μία ανέμελη ηλικία για τις περισσότερες κοπέλες: Ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και σιγά – σιγά αποφασίζουν τι θα κάνουν με τη ζωή τους. Για τη Lauren Simmons τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά, καθώς τότε ξεκίνησε να εργάζεται στο χρηματιστήριο και έγινε νεότερη επενδύτρια του κόσμου, κερδίζοντας επάξια το ψευδώνυμο λύκαινα της Wall Street.

πηγή: www.instagram.com/lasimmons

Όταν αποφοίτησε από το Kennesaw State University, το 2016, δε φανταζόταν ότι η ζωή της θα έπαιρνε αυτή την τροπή. Πήρε πτυχίο στη γενετική με ειδίκευση στη στατιστική και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, το μέρος που ονειρευόταν από παιδί.

Δεν ήξερε ποιο επάγγελμα ήθελε να ακολουθήσει, οπότε άρχισε να δικτυώνεται όσο μπορούσε. Το μόνο που γνώριζε με σιγουριά, ήταν ότι η δουλειά της θα έπρεπε να έχει σχέση με νούμερα. Η ενασχόληση με τις μετοχές ήρθε από μόνη της, όταν ο Richard Rosenblatt, διευθυντής της ασφαλιστικής εταιρείας Rosenblatt Securities, θαύμασε την αυτοπεποίθησή της και της προσέφερε μία θέση επενδύτριας. Εκείνη δέχτηκε χωρίς να το σκεφτεί πολύ και έγραψε ιστορία.

Η προσοχή των μέσων ενημέρωσης στράφηκε στο πρόσωπό της λίγο μετά τα 23α της γενέθλια. Τότε έγινε γνωστό ότι ήταν η νεότερη γυναίκα που πέρασε ποτέ από τη Wall Street.

Φυσικά, δεν της προσφέρθηκαν όλα απλόχερα – μόνο η πρώτη ευκαιρία. Έπρεπε να περάσει εξετάσεις για να αποδείξει ότι έχει τις απαραίτητες γνώσεις και πέρασε έναν ολόκληρο μήνα μελετώντας. Δε μιλούσε σε κανέναν και, ενώ της είχαν πει ότι δε θα χρειαζόταν να διαβάσει πολύ, τα τεράστια ποσοστά αποτυχίας την προβλημάτισαν. Έτσι, έμαθε απ’ έξω το βιβλίο – δεν ξέχασε ούτε σημείο στίξης, και πέτυχε.

Δε συνειδητοποίησε το μέγεθος του επιτεύγματός της παρά μήνες αργότερα, όταν ήρθε η ώρα να πάρει το δίπλωμά της. Ένας αρχειοφύλακας του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (New York Stock Exchange – NYSE) σηκώθηκε μπροστά σε όλους και τους ενημέρωσε ότι η Lauren ήταν τόσο η νεότερη όλων των εποχών, όσο και η δεύτερη Αφροαμερικανή που στάθηκε ποτέ στο συγκεκριμένο πόστο. «Ήταν υπέροχο που μοιράστηκα εκείνη τη στιγμή με την οικογένειά μου. Αλλά ήταν και γλυκόπικρο. Είναι περίεργο που κάτι τέτοιο θεωρούταν κατόρθωμα το 2017», ανέφερε στο Forbes.

Αυτό που λατρεύει στη δουλειά της είναι ότι ο χρόνος κυλά με ταχύτητα φωτός. Πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα μία «απλή μέρα στο γραφείο» να είναι τα πάντα παρά βαρετή.

πηγή: www.instagram.com/lasimmons

«Αν πιστεύεις ότι θα αποτύχεις, θα αποτύχεις», έχει δηλώσει. Εκείνη ποτέ δε συγκρίθηκε με τους συναδέλφους της και απλώς προσπαθούσε να κάνει τέλεια τη δουλειά της. Όμως ο χώρος είναι ανδροκρατούμενος και η ανάγκη για ποικιλία, επιτακτική. Κάποιος είπε ότι «υπάρχουν περισσότεροι CEO με το όνομα John, παρά γυναίκες» και η Simmons το επιβεβαιώνει. Θεωρεί ότι η διαφορά πρέπει να γίνει γρήγορα και να ξεκινήσει από την κορυφή. Οι γυναίκες πρέπει να εκπροσωπούνται σε όλες τις θέσεις, κυρίως τις υψηλόβαθμες, και να μην προσλαμβάνονται μόνο ως βοηθοί.

«Λατρεύω τη δουλειά μου στη Rosenblatt Securities, αλλά αλήθεια με πείραξε που όλοι οι συνεργάτες ήταν λευκοί άνδρες. Ούτε μία γυναίκα. Για να μην παρεξηγηθώ, δε με απέκλεισαν από τίποτα, αλλά και πάλι υπήρχε έλλειψη», τόνισε.

Η Lauren Simmons είναι το ιδανικό πρότυπο για ένα μικρό κορίτσι. Είναι όμορφη, έξυπνη, έχει γράψει ιστορία και είναι μόλις 25 ετών. Αυτός είναι και ο λόγος που ετοιμάζεται ταινία για τη ζωή της, με πρωταγωνίστρια την Kiersey Clemons.

πηγή: www.instagram.com/lasimmons

Μπορεί να βρίσκεται ήδη στην κορυφή, όμως δε σταματά με τίποτα. Σκοπός της Lauren Simmons, είναι να εμπνεύσει τις γυναίκες – ειδικά εκείνες των μειονοτήτων – να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να μπουν στον κόσμο της Οικονομίας, με το βιβλίο που γράφει και αναμένουμε με ανυπομονησία να εκδοθεί.

 

Διαβάστε επίσης

Hetty Green: Η «μάγισσα» της Wall Street

Adena Friedman: Η γυναίκα που κατέκτησε τη Wall Street

Dhivya Suryadevara: Από την Ινδία στο Harvard, τη Wall Street και την οικονομική καθοδήγηση της GM