ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μαραθόσπορος: Το μπαχαρικό που δρα κυρίως υπέρ της γυναικείας υγείας

μάραθος
Photo by Tamara Gak on Unsplash

Ο μαραθόσπορος είναι ένα μπαχαρικό που συχνά καταναλώνεται ως αφέψημα. Έχει σχετικά γλυκιά γεύση και το καλύτερο είναι ότι δρα κατά διάφορων παθήσεων και καταστάσεων υγείας, που πλήττουν κυρίως τις γυναίκες.

Παρακάτω θα δείτε τα 5 βασικά οφέλη για την υγεία που μπορεί να σας προσφέρει το συγκεκριμένο τρόφιμο:

Μειώνει τους πόνους της περιόδου

Ο μαραθόσπορος έχει την ιδιότητα να μειώνει τους πόνους και τις κράμπες της περιόδου. Επίσης μπορεί να ανακουφίσει από συμπτώματα όπως ναυτία και ζάλη, που ως συνήθως πλήττουν τις γυναίκες αυτές τις ημέρες του μήνα. Είναι επίσης αποτελεσματικός στη θεραπεία των προεμμηνορροϊκών συμπτωμάτων που εμφανίζονται λίγο πιο πριν.

Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Εάν θέλετε να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση στον κόλπο, ξεκινήστε με το μάσημα των σπόρων μάραθου. Είναι μια φυσική θεραπεία για να την ελέγχετε και να τη διατηρείτε σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σπόροι μάραθου έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο ελέγχει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση.

Βοηθά στη δυσκοιλιότητα ή το φούσκωμα

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα δυσπεψίας, φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, τότε απλά μασάτε τους σπόρους μάραθου για να καταπραΰνετε τον γαστρικό πόνο στο στομάχι. Περιέχουν οιστραγόλη, φενζόνη και ανηθόλη, που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής.

Περιορίστε το άσθμα και τη συμφόρηση

Τα άτομα που πάσχουν από άσθμα ή συμφόρηση μπορούν να καταναλώνουν σπόρους μάραθου για να τα περιορίσουν τα συμπτώματα. Εάν πάσχετε από βρογχίτιδα, τότε σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε σπόρους μάραθου στα γεύματά σας.

Θεραπεία για την ακμή

Τα άτομα που έχουν προβλήματα ακμής λόγω υπερθέρμανσης στο σώμα, μπορούν να καταναλώνουν σπόρους μάραθου. Αυτοί βοηθούν στην ψύξη του και του παρέχουν μέταλλα όπως ψευδάργυρο, ασβέστιο και σελήνιο. ΤΟ δέρμα σταδιακά θα αποκτήσει μια υγιή λάμψη, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ωστόσο είναι πολύ βασικό να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για φάρμακο. Τα τρόφιμα δεν αντικαθιστούν τα φάρμακα, απλά διευκολύνουν στην ορθή λειτουργία του σώματος, ειδικά στις περιπτώσεις που κάποιος λαμβάνει μια θεραπευτική αγωγή.

Συνεπώς, σε κάθε περίπτωση, τον πρώτο λόγο έχει ο γιατρός σας.

Διαβάστε επίσης:

Τι να κόψετε και τι να αυξήσετε στη διατροφή σας για να προλάβετε τη γήρανση του δέρματος

Ποια λαχανικά αξίζει να εντάξετε στη διατροφή για να τονώσετε τους μύες σας;

Μανταρίνια: Οι λόγοι που αξίζουν μια σημαντική θέση στη διατροφή μας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση