ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο λόγος που το σχοινόπρασο είναι ιδανικό για τη διατροφή

Photo by alleksana from Pexels

Το σχοινόπρασο, μοιάζει με τα πράσινα φρέσκα κρεμμύδια αλλά σε πολύ πιο μικρή κλίμακα. Ακόμα και η γεύση τους μοιάζει αρκετά, αφού ανήκουν στο ίδιο είδος, το οποίο περιλαμβάνει σκόρδο, πράσα και κρεμμύδια, σύμφωνα με το Medical News Today.

Επομένως όπως όλα τα λαχανικά, έτσι και αυτό, αξίζει μια θέση στο διατροφικό μας πλάνο. Πιο συγκεκριμένα, το σχοινόπρασο έχει ευργετικές δράσεις καθώς έχει την τάση να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα.

Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν λαχανικά όπως το σχοινόπρασο, είχαν συχνά μειωμένο κίνδυνο για ορισμένους καρκίνους, συμπεριλαμβανομένου του γαστρεντερικού καρκίνου. Αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα ενώσεων που περιέχουν θείο και στα αντιμικροβιακά οφέλη.

Photo by Damir Mijailovic from Pexels

Επίσης, περιέχει βιταμίνη Κ, που βοηθά στην αντοχή και την πυκνότητα των οστών. Επομένως, μια ιδέα είναι να προσθέσετε σχοινόπρασο σε άλλα τρόφιμα με βιταμίνη Κ, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και τα κρεμμύδια. Σε περίπτωση που υποφέρετε από χρόνια φλεγμονή, το σχοινόπρασο μπορεί να προσφέρει πολύτιμα αντιοξειδωτικά για την καταπολέμηση ασθενειών που σχετίζονται με αυτή.

Τα οφέλη δεν σταματούν εδώ, αφού βοηθά και σε προβλήματα του νευρικού συστήματος. Η χολίνη είναι ένα θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται στα σχοινόπρασο, το οποίο αποδεικνύεται πολύτιμο σε αμέτρητες σωματικές λειτουργίες, όπως τη “διατήρηση της δομής των κυτταρικών μεμβρανών”, σύμφωνα με το  Medical News Today .

Επιπλέον είναι “σύμμαχος” για τη διάθεση, τον έλεγχο των μυών, τη μνήμη και διάφορες άλλες λειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Αν και δεν είναι αρκετό για να καλύψετε την πλήρη ημερήσια πρόσληψη χολίνης, η προσθήκη αυτού του λαχανικού στα γεύματά σας, μπορεί να ενισχύσει την ουσία αυτή στη διατροφή σας. Επιπλέον, εάν έχετε χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β, το σχοινόπρασο περιέχει επίσης φυλλικό οξύ, το οποίο είναι μια υδατοδιαλυτή έκδοση αυτής. Το φυλλικό οξύ μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό για όσους πάσχουν από καταστάσεις όπως κατάθλιψη , άνοια, καρκίνο και πολλά άλλα. Οπότε η συχνή του κατανάλωση μόνο οφέλη μπορεί να σας προσφέρει.

Τέλος, αυτά τα μικρά πράσινα κρεμμύδια, περιέχουν επίσης τα ισχυρά καροτενοειδή, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, τα οποία είναι ευεργετικά για την όρασή σας. Έτσι, μπορείτε να τα ψιλοκόβετε και να προσθέτετε στις ομελέτες, τις πατάτες, τα αυγά, τα ζυμαρικά, τα μαγειρευτά κατσαρόλας και σε πολλά ακόμη γεύματα.

Διαβάστε επίσης:

Καρύδια Vs Πεκάν: Ποια είναι η διαφορά τους;

Tα 4 τρόφιμα της μακροζωίας

Είναι υγιεινό να καταναλώνουμε κατεψυγμένα λαχανικά;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση