ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια τρόφιμα αυξάνουν τα επίπεδα του κολλαγόνου στον οργανισμό

Photo by Raj Rana on Unsplash

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την αντιγήρανση. Βρίσκεται στα οστά, τους μύες, τους τένοντες και τα αιμοφόρα αγγεία, όπως επίσης στο πεπτικό σύστημα και είναι απαραίτητο για το σώμα.

Βοηθά να διατηρούνται υγιείς οι μύες, τα οστά και το δέρμα, αλλά όσο αυξάνεται η ηλικία, αρχίζει να μειώνεται η ποσότητα του στον οργανισμό, γεγονός που συχνά οδηγεί σε ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος και σε άλλα σημάδια γήρανσης, όπως αδύναμοι μύες και οστά. Αυτή είναι η στιγμή που το σώμα μας χρειάζεται περισσότερο κολλαγόνο για να διατηρήσει το ήδη υπάρχον.

Παρόλα αυτά, δεν είναι μόνο ωφέλιμο για το δέρμα αλλά και για ολόκληρο το σώμα. Προωθεί τη γενική υγεία, επομένως, για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε αρκετό, χρειάζεται επίσης να προσθέσουμε κολλαγόνο και στη διατροφή μας. Αυτό σημαίνει ότι προκύπτει η ανάγκη για μια υγιεινή διατροφή, που μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη του στο σώμα μας.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε ποια είδη διατροφής είναι τα καλύτερα και να βοηθήσουμε στην ενίσχυση του για να διατηρήσουμε την υγεία των οστών και των μυών και να ελαττώσουμε τα σημάδια του χρόνου.

Photo by LinkedIn Sales Navigator from Pexels

Δείτε παρακάτω ποια τρόφιμα είναι τα πιο κατάλληλα:

1. Μούρα

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και εμποδίζουν τυχόν τοξίνες να επηρεάσουν τα επίπεδα κολλαγόνου. Το σώμα απαιτεί επίσης αντιοξειδωτικά για να μπορεί να θεραπεύεται.

2. Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι γνωστό ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για το δέρμα και το σώμα μας, προκειμένου να αυξήσει τα επίπεδα κολλαγόνου μας. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης το σώμα μας και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

3. Αυγά

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Περιέχουν κολλαγόνο, καθώς και αμινοξέα, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι πρέπει να καταναλώνετε τόσο τα ασπράδια όσο και τους κρόκους για να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας μπορεί να παράγει και να λαμβάνει περισσότερο κολλαγόνο.

4. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το λάχανο και είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για το σώμα μας και το πιο σημαντικό είναι πλούσια σε βιταμίνη C που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου.

 

Διαβάστε επίσης:

6+1 λόγοι που οι μπανάνες είναι απαραίτητες στη διατροφή μας

Tι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι

Λεμόνι: Το ισχυρό φάρμακο της φύσης

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση