ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσο καλή ιδέα είναι να καταναλώνουμε φρούτα με άδειο στομάχι;

Photo by Trang Doan from Pexels

Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων, είναι απαραίτητη για τον οργανισμό και κατά προέκταση την υγεία, αφού περιέχουν ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών και φυτικές ίνες, που βοηθούν στην πέψη και στην αίσθηση του κορεσμού.

Το σημείο όμως που γεννά τα περισσότερα ερωτήματα, είναι ο τρόπος που τα τρώμε και αν είναι όντως καλή ιδέα να τα καταναλώνουμε με άδειο στομάχι.

Ως συνήθως επικρατεί η άποψη ότι αν τα τρώτε μαζί με άλλα τρόφιμα καθ ‘όλη τη διάρκεια του γεύματος, τότε επιβραδύνει την πέψη. Υπάρχει μια μικρή αλήθεια σε αυτήν την πεποίθηση. Δεδομένου ότι τα φρούτα περιέχουν υψηλή ποσότητα ινών, μπορεί να επιβραδύνει την πέψη και να προκαλέσει βραδύτερο ρυθμό εκκένωσης του στομάχου. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό το φαινόμενο δεν προκαλεί το στομάχι να σταματήσει εντελώς να χωνεύει.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να τρώνε φρούτα με άδειο στομάχι λόγω της ικανότητάς τους να επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία

Οι περισσότερες από αυτές τις θεωρίες περιστρέφονται γύρω από την ιδέα ότι τα φρούτα και η υψηλή συγκέντρωση υδατανθράκων μπορούν να επηρεάσουν την πέψη, όπως εξηγεί το Medical News Today.

Για τα άτομα με διαβήτη, αυτός ο κανόνας μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά βλαβερός, επειδή το άδειο στομάχι καθιστά ευκολότερη την απορρόφηση των σακχάρων από την κυκλοφορία του αίματος, οδηγώντας έτσι σε ζάχαρο.

Ωστόσο, η αρχαία ινδική πρακτική της Αγιουρβέδα, υποδηλώνει ότι υπάρχουν κάποια άτυπα στοιχεία, που υποστηρίζουν διάφορους κανόνες για την κατανάλωση φρούτων. Η έννοια του συνδυασμού τροφίμων μιλά για την ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει ορισμένες ομάδες τροφίμων πιο αποτελεσματικά όταν τρώγονται μαζί.

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Μερικά τρόφιμα λειτουργούν καλά μαζί και άλλα όχι. Τα φρούτα λειτουργούν καλύτερα από μόνα τους σε αυτήν την παράδοση. Η Banyan Botanicals εξηγεί ότι το ανθρώπινο σύστημα, έχει έναν ευκολότερο χρόνο να αφομοιώνει διαφορετικές ιδιότητες πολλών τροφίμων, όταν φτάσουν μαζί στο στομάχι.

Επομένως δίνοντας προσοχή στο πώς αισθάνεστε μετά την κατανάλωση ενός συνδυασμού συγκεκριμένων τροφίμων, τότε θα μπορέσετε να το κάνετε πιο σαφές.

Φαίνεται να είναι θέμα προσωπικής επιλογής, αφού μερικοί άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα όταν τρώνε φρούτα με άδειο στομάχι, ενώ, άλλοι τα καταναλώνουν μετά από το γεύμα.

Οπότε για να ανακαλύψετε τι από τα δύο ισχύει στην περίπτωση σας, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις δύο αυτές εκδοχές.

Διαβάστε επίσης:

5 «φάρμακα» με βασιλικό που μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα

Καρύδια Vs Πεκάν: Ποια είναι η διαφορά τους;

Η κανέλα προστατεύει από την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση