ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 5 αγαπημένα τρόφιμα της κετογονικής δίαιτας

Η κετο δίαιτα ή αλλιώς η κετογονική δίαιτα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και είναι η πρώτη επιλογή όλων όσων προσπαθούν να χάσουν τα επιπλέον κιλά. Βασίζεται στην ιδέα της διατήρησης της κέτωσης που είναι μια μεταβολική κατάσταση η οποία ωθεί το σώμα να κάψει λίπος ως καθημερινό καύσιμο και όχι γλυκόζη που προέρχεται από υδατάνθρακες.

Όταν ακολουθείτε αυτήν τη δίαιτα με τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο, είναι βέβαιο ότι υπάρχει σύγχυση ως τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να φάτε. Ακολουθεί μια λίστα με τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε ενώ βρίσκεστε σε δίαιτα κετο, σύμφωνα με τους διαιτολόγους (συμβουλευτείτε πάντα έναν διατροφολόγο προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα για να σας πει εάν είναι όντως κατάλληλη για εσάς):

Τυρί

Το τυρί έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για άτομα που ακολουθούν τη δίαιτα κετο. Βοηθά στην πρόληψη της απώλειας μυϊκής μάζας και δύναμης που συνοδεύει τη γήρανση. Το καλύτερο τυρί που μπορείτε να καταναλώσετε σε αυτή τη διατροφή, είναι η φέτα, το κατσικίσιο τυρί και η κρέμα τυριού. ακολουθούν το μπλε τυρί, η μοτσαρέλα, κ.λπ.

Λαχανικά που αναπτύσσονται πάνω από το έδαφος

Τα λαχανικά αυτά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες σε σύγκριση με αυτά που αναπτύσσονται κάτω από το έδαφος. Προτιμήστε πράσινα φυλλώδη λαχανικά και φάτε και άλλα όπως το κουνουπίδι, το λάχανο, το αβοκάντο, το μπρόκολο και τα κολοκύθια.

Ψάρι

Οι σαρδέλες, το σκουμπρί, ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ωμέγα-3 και χαμηλά σε υδατάνθρακες. Αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, κάλιο και σελήνιο και λέγεται επίσης ότι βελτιώνουν τη γνωστική υγεία.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βασικές βιταμίνες και μέταλλα όπως το κάλιο και βελτιώνουν τη χοληστερόλη. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που τους καθιστά την τέλεια επιλογή για άτομα που ακολουθούν τη δίαιτα κετο.

Αυγά

Τα αυγά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και περιέχουν αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες. Η τακτική κατανάλωσή τους μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και σας κάνει να νιώθετε πιο χορτάτοι.

Διαβάστε επίσης:

Τα 10 φρούτα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Το νούμερο ένα σνακ για την υγεία της καρδιάς

Εκχύλισμα γλυκάνισου: 3 θεραπευτικές ιδιότητες που οφελούν τις γυναίκες

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις