ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 5 τρόφιμα που επιδεινώνουν την ακμή

Photo by x ) on Unsplash

Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, ανεξαρτήτου ηλικίας ταλαιπωρείται από ακμή. Αν και εσείς ταλαιπωρείστε από αυτές, τότε εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή και τις θεραπείες στο δερματολόγο, καλό θα ήταν να προσέξετε αρκετά και τη διατροφή σας.

Υπάρχουν πολλά είδη τροφίμων που καταναλώνουμε συχνά και μπορούν επίσης να κάνουν την ακμή ακόμη χειρότερη. Έτσι, εάν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα με το σπυράκια, τότε αποφύγετε ή περιορίστε την πρόσληψη των παρακάτω τροφίμων.

Τρόφιμα που κάνουν την ακμή σας ακόμη χειρότερη:

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Αποβουτυρωμένο γάλα

Το γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά έχει σχέση με την ακμή, σύμφωνα με αρκετές έρευνες. Τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν επίσης να έχουν δερματικά προβλήματα. Επίσης μπορεί να μην είναι και τόσο καλό για το γαστρεντερικό τους σύστημα. Το γάλα αφορά τις αυξητικές ορμόνες που δημιουργούν ανισορροπίες στις ορμόνες του σώματός με αποτέλεσμα να έχετε λιπαρό δέρμα και σπυριά. Εναλλακτικά δοκιμάστε το γάλα αμυγδάλου ή γάλα ρυζιού.

Ασπράδια

Πάντα ακούγαμε το αντίθετο ότι οι κρόκοι αυγών είναι κακοί για την υγεία. Αυτός είναι ένας διατροφικός μύθος και επίσης δεν επηρεάζει τη χοληστερόλη στο αίμα σας. Μάλλον οι κρόκοι αυγών είναι σημαντικοί για το δέρμα καθώς περιέχουν βιταμίνη Β που θεραπεύει την ακμή, την ξηρότητα και τα εξανθήματα. Έτσι, τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με σπυριά είναι προτιμότερο να φάνε τους κρόκους παρά τα ασπράδια.

Μαγιονέζα

Η μαγιονέζα περιέχει σογιέλαιο που είναι φλεγμονώδες και έχει ισοφλαβόνες. Η σόγια μπορεί να δρα όπως τα οιστρογόνα στο σώμα μας. Έτσι, οι ανισορροπίες των ορμονών μπορούν να οδηγήσουν σε μια μεγάλη ορμονική έξαρση. Οι μπάρες πρωτεΐνης, τα μπιφτέκια λαχανικών κ.λπ. έχουν όλα σογιέλαιο.

Άσπρο ψωμί

Λευκό ψωμί, ζυμαρικά, δημητριακά, πλιγούρι βρώμης μπορούν όλα να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης προκαλώντας ακμή και όλα τα άλλα προβλήματα του δέρματος. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ινσουλίνης. Έτσι, καλό είναι να το αποφεύγετε ή να προτιμάτε ολικής άλεσης.

Υπερβολική κατανάλωση κρέατος

Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος μπορεί να επηρεάσει το πεπτικό μας σύστημα προκαλώντας ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα. Σύμφωνα με έρευνες, άτομα που επιλέγουν μια φυτική διατροφή έχουν αναφέρει ότι έχουν λιγότερα προβλήματα στο δέρμα, επειδή τα αντιοξειδωτικά, οι ίνες και τα μέταλλα σε αυτή αποτοξινώνουν το σώμα καθημερινά.

Ορισμένα άλλα τρόφιμα που μπορούν να επιδεινώσουν την ακμή, είναι τα fast food, τα ενεργειακά ποτά, το αλκοόλ, η πίτσα, τα αναψυκτικά κ.λπ.

Διαβάστε επίσης:

Τα βακτήρια του εντέρου μπορούν να επηρεάσουν την προσωπικότητα μας

Η κορυφαία αιτία που προκαλεί κόπωση στις γυναίκες

Προβιοτικά: 8 βασικά οφέλη για την υγεία

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση