ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι να προσέξετε στο ξεκίνημα μιας διατροφής για απώλεια βάρους

Photo by Aigars Peda on Unsplash

Το ξεκίνημα ενός προγράμματος διατροφής με στόχο την απώλεια βάρους, είναι αρκετά δύσκολο και κρίσιμο, καθώς από αυτό εξαρτάται το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας του.

Ο λόγος είναι ότι πολλοί είναι ενθουσιασμένοι με τον νέο στόχο που έχουν να κατακτήσουν και ορισμένες φορές δείχνουν υπερβάλλων ζήλο, με αποτέλεσμα να κουράζονται νωρίς και να παρατάνε την προσπάθεια τους.

Υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις που κάποιοι, μόλις δουν ότι αποκλίνουν από τη διατροφή τους, επιλέγουν να την εγκαταλείψουν δια παντός γιατί πιστεύουν ότι δεν έχει νόημα να τη συνεχίσουν έστω και με λίγα παραστρατήματα.

Οι διατροφολόγοι, γνωρίζουν ότι ειδικά οι αρχάριοι, πρόκειται να αντιμετωπίσουν αρκετά εμπόδια, όμως δεν αποθαρρύνουν κανέναν, ακόμα και αν κάνει μία λάθος επιλογή.

Photo by Ella Olsson on Unsplash

Δείτε τι συμβουλεύουν να κάνετε στο ξεκίνημα μιας διατροφής:

1) Δεν χρειάζεται να τρώτε λιγότερο ή να αποκλείετε δια παντώς κάποιες τροφές. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε ακόμη πιο αυξημένη επιθυμία για αυτές και να σας κάνει να το σκέφτεστε παραπάνω από όσο αν τις τρώγατε κάποιες φορές μέσα στον μήνα. Επιπλέον μπορεί να σας δημιουργήσει στέρηση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε διάφορα προβλήματα υγείας.

2) Η πείνα δεν βοηθάει ποτέ. Η λογική της διατροφής είναι να τρώτε σωστά και υγιεινά και όχι να στερείστε. Είναι καλό να είστε ευέλικτοι με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε την πείνα σας. Αρκεί να τρώτε υγιεινά.

3) Κάθε διατροφή είναι διαφορετική. Επιλέξτε να απευθυνθείτε σε έναν διατροφολόγο, για να δημιουργήσει για εσάς ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο πάνω σας.

4) Η απώλεια βάρους, είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος. Γι ‘αυτό, κάντε σταδιακές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, με ένα βήμα τη φορά. Μην προσπαθήσετε να ενσωματώσετε όλες τις αλλαγές ταυτόχρονα. Ορίστε ρεαλιστικούς στόχους όπως να χάσετε 2-3 κιλά σε ένα μήνα

5) Συμβουλευτείτε έναν γιατρό προτού κάνετε οποιεσδήποτε διατροφικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό, οπότε αυτό που μπορεί να έχει βοηθήσει τον φίλο σας να ρίξει όλο το βάρος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας.

6) Η επιλογή ενός προγράμματος υγιεινής διατροφής σίγουρα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά η άσκηση είναι εξίσου σημαντική. Σας βοηθά να χάσετε βάρος, αλλά και να αυξήσετε την ενέργεια σας μειώνοντας το στρες.

7) Μπορεί να μην βλέπετε άμεσα αποτελέσματα. Πρέπει να είστε υπομονετικοί με αυτό. Μην είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας σε περίπτωση που δεν φτάσετε τον πρώτο μήνα στον επιθυμητό στόχο. Θυμηθείτε ότι η παραμικρή αλλαγή στη ζυγαριά είναι επίσης πρόοδος. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι αργά, αλλά σίγουρα θα πετύχετε.

 

Διαβάστε επίσης:

Vegan διατροφή: Πώς να την ακολουθήσετε και ποια τα οφέλη για την υγεία

Τελικά το φαγητό πριν τον ύπνο όντως μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους

Μουστάρδα: Το αγαπημένο καρύκευμα της δίαιτας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση