ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 πρωινές συνήθειες για να αισθάνεσθε πιο χαρούμενοι μέσα στη μέρα

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Υπάρχουν κάποιοι που είναι πρωινοί τύποι. Σηκώνονται νωρίς, τρώνε το πρωινό τους, γυμνάζονται και συνεχίζουν την υπόλοιπη μέρα τους. Όμως είναι και η άλλη κατηγορία ανθρώπων που δυσκολεύονται αρκετά να ξυπνήσουν ή έχουν αρκετά κακή διάθεση, η οποία μπορεί να τους συνοδεύσει μέχρι τη στιγμή που θα ξαπλώσουν ξανά για να κοιμηθούν το βράδυ.

Σε περίπτωση που το αναγνωρίζετε αυτό στον εαυτό σας, ακολουθούν 5 πρωινές συνήθειες τις οποίες μπορείτε να υιοθετήσετε ώστε να νιώθετε πιο χαρούμενοι και γεμάτοι ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας:

Διαλέξτε μια συνήθεια ευεξίας και στη συνέχεια, συνδέστε την με μια πρωινή τελετή που ήδη ακολουθείτε

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσπαθήσετε να ενισχύσετε την ευτυχία, αλλά το κλειδί είναι να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει. Ορισμένες προτεινόμενες μέθοδοι είναι ο διαλογισμός και η γιόγκα ή οτιδήποτε άλλο σας ευχαριστεί.

Μόλις επιλέξετε μια μέθοδο για να δοκιμάσετε, συνδέστε την με κάτι που ήδη κάνετε το πρωί. Είτε στρώνετε το κρεβάτι σας είτε φτιάχνετε καφέ, εάν ασκείτε μια πρακτική ευεξίας σε μια υπάρχουσα συνήθεια, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσετε να την τηρείτε. Θυμηθείτε ότι η συνέπεια είναι το κλειδί για τη διατήρηση υγιών συνηθειών με την πάροδο του χρόνου.

Βγάλτε το τηλέφωνο έξω από το δωμάτιό σας

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποστηρίζουν την ιδέα ότι οι οθόνες παρεμποδίζουν την ευτυχία. Μελέτες δείχνουν ότι οι συχνοί χρήστες κοινωνικών μέσων, αναπτύσσουν συνολικά συναισθήματα δυστυχίας. Το ίδιο ισχύει και για όσους λαμβάνουν έναν μεγάλο όγκο email.

Επιπλέον, οι οθόνες διαταράσσουν τους κύκλους ύπνου, οι οποίοι συνδέονται βαθιά με τη συνολική αίσθηση ευεξίας των ανθρώπων.

Μιλήστε στον εαυτό σας

Οι ειδικοί λένε ότι πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν ήδη πολύ χρόνο μιλώντας στον εαυτό τους, ειδικά όταν αισθάνονται κουρασμένοι ή απογοητευμένοι το πρωί. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μιλήσετε στον εαυτό σας: χρησιμοποιώντας το δικό σας όνομα. Η κίνηση αυτή μπορεί να βοηθήσει επειδή στην αυτο-συζήτηση, είναι πιο πιθανό να ακολουθήσετε λογικές συμβουλές

Μιλήστε με κάποιον άλλο

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μιλήσετε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, ώστε να γεμίσετε με θετική ενέργεια και σκέψεις. Αυτό μπορεί να συμβεί την ώρα που θα πιείτε τον πρωινό σας καφέ ή ακόμα και στο γραφείο προτού ξεκινήσετε τη βάρδια σας.

Ενσωματώστε τη μέθοδο της ευγνωμοσύνης

Οι ερευνητές και οι γιατροί συμφωνούν ότι η μέθοδος της ευγνωμοσύνης ενισχύει την ευτυχία. Μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που γράφουν για τα πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμονα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι πιο ευτυχισμένα σε σχέση με άλλα που δεν το κάνουν.

Εάν το να κρατάτε ένα ημερολόγιο δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας, τότε σκεφτείτε να δοκιμάσετε μια πρωινή προσευχή. Πολλοί πολιτισμοί και θρησκείες το κάνουν ήδη, αλλά ακόμα κι αν δεν είστε θρήσκοι, αυτή είναι μια απλή συνήθεια που μπορείτε να δοκιμάσετε. Καθίστε σε ένα ήρεμο σημείο και σκεφτείτε όλα όσα νιώθετε ευγνώμονες που υπάρχουν στη ζωή σας.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να αντιμετωπίσετε μια συναισθηματική εξάντληση

Tι κάνουμε ακόμα λάθος σχετικά με τη συναισθηματική νοημοσύνη

Με ποιους τρόπους μπορείτε να ενισχύσετε τη συναισθηματική σας νοημοσύνη

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση