ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 τρόποι να νιώθουμε πιο χαρούμενοι στη ζωή μας

ευτυχία και θετική σκέψη
Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Η ευτυχία είναι για τον καθένα μια προσωπική υπόθεση. Για να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά μας ζητήματα, ειδικά τώρα που διανύουμε ήδη ένα χρόνο γεμάτο προκλήσεις εξαιτίας της πανδημίας, είναι σημαντικό να παραμένουμε θετικοί στη ζωή.

Όμως λόγω του υπερβολικού στρες, συχνά ξεχνάμε να χαμογελάμε και να είμαστε ευτυχισμένοι, με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται αυτή την έννοια ο καθένας από εμάς.

Σε κάθε περίπτωση όμως η ευτυχία μας προκαλεί μόνο ευχάριστα συναισθήματα και υπάρχουν 5 τρόποι για να την ελκύουμε περισσότερο στη ζωή μας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Δείτε παρακάτω πώς μπορεί να συμβεί αυτό:

Βρείτε την ευτυχία μόνοι σας

Όταν πονάτε ή δεν είστε ευχαριστημένοι, τότε προσπαθήστε να βρείτε μια θετική πλευρά σε ό,τι δυσάρεστο σας συμβαίνει. Σκεφτείτε ότι κάθε πτυχή της ζωής μας έχει μια θετική πλευρά. Έτσι, όταν εστιάζετε σε αυτό το πράγμα, το αρνητικό θα φαίνεται λιγότερο σημαντικό με αποτέλεσμα να νιώθετε πιο αισιόδοξοι και να έρθετε πιο κοντά στην ευτυχία.

Πάντα να είστε ευγνώμονες

Σύμφωνα επιστημονικές έρευνες, ο εγκέφαλός μας επισημαίνει πάντα τα αρνητικά πράγματα στη ζωή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πληγωμένοι, θυμωμένοι, καταθλιπτικοί και προδομένοι. Επομένως, καλό είναι να επικεντρωθούμε στα θετικά πράγματα που έχουμε στη ζωή μας για να παραμείνουμε ευτυχισμένοι. Μην σκέφτεστε τι δεν έχετε, αλλά νιώστε ευγνώμονες για όλα όσα έχετε.

Δημιουργήστε ένα θετικό περιβάλλον

Το περιβάλλον μας μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, για να είστε ευτυχισμένοι στη ζωή σας, είναι πάντα σημαντικό να έχετε έναν θετικό κύκλο γύρω σας. Επιλέξτε να έχετε  τον εαυτό σας γύρο από θετικούς ανθρώπους που πάντα σας υποστηρίζουν και σας ενθαρρύνουν αντί να σας τραβούν προς τα κάτω.

Γυμναστείτε περισσότερο

Κάνοντας τακτική σωματική δραστηριότητα θα απελευθερώσετε τις ορμόνες της ευτυχίας στο σώμα. Επομένως, συμπεριλάβετε κάθε είδους σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Γυμναστείτε με ό, τι σας κάνει να νιώθετε ελεύθεροι και υγιείς όπως γιόγκα, τρέξιμο, κάποιο σπορ, χορό κ.λπ.

Δημιουργήστε καλές αναμνήσεις

Σύμφωνα με την ψυχολογία, εάν γεμίσετε τον εγκέφαλό σας με αξέχαστες και ευχάριστες εμπειρίες παρά υλιστικά πράγματα, τότε θα καταφέρετε να κατακτήσετε μακροχρόνια ευτυχία.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η θετικότητα δεν οδηγεί πάντα μια επιχείρηση στην επιτυχία

Διαλογισμός «σάρωσης» σώματος: Τι είναι και γιατί τον συνιστούν οι ειδικοί

Πώς να αναπτύξετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας σε μια επιχείρηση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση