ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 tips που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα όταν όλα πάνε στραβά

Το να διατηρούμε σε καλά επίπεδα την ψυχολογία μας, είναι εξίσου σημαντικό με το να προσέχουμε την υγεία μας.

Το νέο κύμα του κορονοϊού, ανάγκασε και πάλι πολλές χώρε να μπούνε σε lockdown, ιδίως στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης.

Το γεγονός αυτό, φέρνει αυτόματα τις μνήμες της περασμένης άνοιξης, που ήταν αναμφισβήτητα η χειρότερη περίοδος του χρόνου.

Τώρα που τα γεγονότα μας φέρνουν ξανά αντιμέτωπους με τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, είναι βασικό να βρούμε τις προσωπικές μας άμυνες για να διατηρήσουμε καλή τη διάθεση μας.

Μία έρευνα στο πανεπιστήμιο του Georgetown, έχει να προτείνει τα 6 tips που ακολουθούν:

Αποφύγετε την αρνητικότητα: Η αρνητικότητα μπορεί να εισχωρήσει μέσα σας από διάφορες πηγές, είτε πρόκειται για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε απο φίλους που κάνουν μονίμως αρνητικές σκέψεις. Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τι φέρνει την αρνητικότητα στη ζωή σας και κάντε απλές επιλογές για περισσότερη θετικότητα.

Προσέξτε τι λέτε δυνατά: Τα άτομα γύρω σας μπορούν να επηρεάσουν εσάς και τη διάθεσή σας, όμως οφείλετε να αναγνωρίσετε ότι εσεις είστε οι μόνοι που έχετε περισσότερο έλεγχο στις σκέψεις και τα συναισθήματά σας από οποιονδήποτε άλλο. Και αυτό που λέμε δυνατά έχει επίσης βαρύτητα. Γι ‘αυτό καλό είναι να σκέφτεστε δύο φορές για το πώς διατυπώνετε τα λόγια σας και τι λέτε για μια κατάσταση. Αντί να πείτε, «Αυτό είναι τρομερό», πείτε, «Αυτή η κατάσταση είναι δύσκολη», η οποία αναγνωρίζει την ευκαιρία για ανάπτυξη ή μάθηση.

Υιοθετήστε μια ουδέτερη νοοτροπία: Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ εύκολο να εστιάσετε σε προβλήματα. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να υιοθετήσετε μια ουδέτερη νοοτροπία. Αυτός είναι ένας μη κρίσιμος, μη αντιδραστικός τρόπος αξιολόγησης προβλημάτων και ανάλυσης κρίσεων. Εστιάζοντας σε κάτι που μπορείτε να ελέγξετε, μπορείτε να αποφύγετε να απορριφθείτε σε μια αρνητική σκέψη.

Σκεφτείτε όλα τα πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη: Όταν ασκείστε μαζί με μια ουδέτερη νοοτροπία, η ευγνωμοσύνη μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος για να νιώσετε ακόμα πιο αισιόδοξοι. Θα μπορούσατε επίσης να πείτε στον εαυτό σας ότι είστε ευγνώμονες για τη δύσκολη αυτή περίοδο, γιατί έχετε τη δύναμη να την ξεπεράσετε.

Φροντίστε να διαχειριστείτε την ενέργειά σας: Όταν ασκούμαστε, οι μύες μας αντλούν « μόρια ελπίδας» στο σώμα μας, κάτι που ενισχύει σημαντικά την ψυχική και σωματική μας υγεία. Η υπαίθρια άσκηση ή ο χορός,  μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα της χαράς. Επίσης σε αυτό συμβάλει και ο επαρκής ύπνος.

Αναζητήστε θετικές σχέσεις – μέσα και έξω από τη δουλειά: Η έρευνα δείχνει ότι αν βρίσκεστε κοντά σε άτομα που έχουν ένα διαρκές σύνολο αρνητικών κρίσεων ή συναισθημάτων απέναντι σε ένα άλλο άτομο μπορεί πραγματικά να σας κάνει να σκέφτεστε πιο απαισιόδοξα.

Για να αντισταθμίσετε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις, περιβάλλετε τον εαυτό σας και αφιερώστε περισσότερο χρόνο με πιο θετικούς ανθρώπους που σας κάνουν να χαμογελάτε και να αισθάνεστε χαρούμενοι όταν βρίσκεστε κοντά τους

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια ημέρα της νόσου Αλτσχάιμερ: Από την αλλοίωση του εγκεφάλου στη μεταβολή ολόκληρης της προσωπικότητας

Τι σχέση έχει η προσωπικότητα με την εντύπωση που έχουμε για την εικόνα μας;

Μην αποχωρήσετε από μία συνέντευξη αν δεν κάνετε πρώτα 4 βασικές ερωτήσεις

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση