ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 tips για να αντιμετωπίσετε το στρες στα επαγγελματικά σας

στρες
πηγή: Pexels

Το στρες είναι ένας μεγάλος εχθρός της ψυχικής υγείας. Όταν εκδηλώνεται σε έντονο βαθμό, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε κρίσεις πανικού, ακόμα και σε κατάθλιψη.

Ειδικά στο επαγγελματικό κομμάτι, τα άτομα που κυριεύονται από αυτό, μπορεί να κάνουν λάθη που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έπεφταν σε αυτά, να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους και γενικά να τους είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές προκλήσεις της εργασίας.

Οι αγχώδεις χαρακτήρες, πολύ συχνά στερούνται της επιτυχίας και αυτό γιατί το στρες στέκεται ως ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στο δρόμο τους. Το αρνητικό είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να απαλλαγούν από αυτό.

Ωστόσο οι ειδικοί προτείνουν ορισμένες τεχνικές που όντως μπορεί να βοηθήσουν:

Προτεραιότητα στην οργάνωση

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε το στρες είναι να οργανωθείτε όσο καλύτερα γίνεται. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζετε ανα πάσα στιγμή όλα όσα καλείστε να φέρετε εις πέρας. Αυτό σημαίνει ότι δεν σας περιμένουν εκπλήξεις, αλλά ούτε και το αίσθημα της αβεβαιότητας που πυροδοτεί το στρες.

Ευεξία στο χώρο εργασίας

Ο χώρος εργασίας σας πρέπει να σας βοηθά να αισθάνεστε άνετα και σας κρατάει σε εγρήγορση για όσο εργάζεστε.

Φέρτε το γραφείο στα μετρα σας, κάντε το έτσι ώστε να νιώθετε οικεία μέσα σε αυτό. Για παράδειγμα, βάλτε ένα αρωματικό κερί στον χώρο, προσθέστε κάποια διακοσμητικά στοιχεία που σας φτιάχνουν τη διάθεση και πάνω απ’ όλα φροντίστε να εισέρχεται φυσικό φως μέσα στο χώρο.

Δημιουργήστε μια καλή σχέση με τους συναδέλφους

Το να κάνεις φίλους στην εργασία δεν είναι πάντα εύκολο. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη κοινωνιολογίας υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να περάσουν έως και 200 ​​ώρες μαζί προτού θεωρηθούν «στενοί φίλοι». Οι ώρες που ξοδεύονται στην εργασία μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας φιλίας, αλλά ο αφιερωμένος ποιοτικός χρόνος που αφιερώνεται στην ομαδική δημιουργία, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία σύνδεσης.

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Σωματική άσκηση (ή γυμναστείτε περισσότερο)

Οποιαδήποτε σωματική άσκηση βοηθά στην καταπολέμηση του στρες. Είναι κάτι σαν διαλογισμός εν κινήσει και βελτιώνει αμέσως τη διάθεσή σας. Πρόκειται για ένα τελετουργικό αυτοεξυπηρέτησης που πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινή σας ρουτίνα σε οποιαδήποτε μορφή, είτε πρόκειται για μια βόλτα, είτε για τρέξιμο, πιλάτες, γιόγκα, χορό κ.λπ.

Πάρτε λίγο χρόνο μακριά

Η ψυχιατρική παιδιών και ενηλίκων, εστιάζει πολύ στην ενθάρρυνση των ανθρώπων να αφιερώσουν χρόνο για τον εαυτό τους. Προγραμματίστε διακοπές και πάρτε λίγο χρόνο μακριά από το επαγγελματικό σας περιβάλλον. Κάντε ό, τι θεωρείτε ότι θα σας ηρεμήσει ψυχικά και σωματικά.

Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός έχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφίσει από το στρες. Η εκμάθηση του και η πρακτική του μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει την εμπειρία του άγχους στη ζωή.

Φάτε υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα

Η διατροφή σας πρέπει να περιέχει πολλά και πολλά λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς. Ολόκληροι σπόροι και άπαχες πρωτεΐνες παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Φρούτα όπως οι μπανάνες είναι διάσημα για τις αντικαταθλιπτικές τους ιδιότητες, οπότε καλό είναι να καταναλώνονται συχνά.

Το στρες είναι αναπόφευκτο. Όμως το πώς αντιδράτε σε αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά. πώς αντιδράτε στο άγχος κάνει τη διαφορά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πλάνο και να αναπτύξετε τον δικό σας τρόπο για να το διαχειρίζεστε όσο καλύτερα γίνεται. Έτσι θα βελτιώσετε αρκετά την καθημερινότητα σας.

Διαβάστε επίσης:

Aναζήτηση εργασίας: Πώς θα καταλάβετε αν είναι κατάλληλη για εσάς

H ερώτηση που μπορεί να αλλάξει για πάντα την καριέρα σας

Πώς να απαντήσετε σε 5 από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις συνέντευξης

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση